Parkometre Şirketinin Değil Vatandaşın Esnafın Yanında Olun

Niyazi Mısri Mahallesi Muhtarı Nilgün Tekatlı, Mahalle sakinleri ve esnafı olarak kendi araçlarını kapılarının önlerine koyamadıklarından dolayı parkmetre uygulamasına tepki gösterdi.

Niyazi Mısri Mahallesi Muhtarı Nilgün Tekatlı, Mahalle sakinleri ve esnafı olarak kendi araçlarını kapılarının önlerine koyamadıklarından dolayı parkmetre uygulamasına tepki gösterdi.

Niyazi Mısri Mahallesi Muhtarı Nilgün Tekatlı,   Mahallemizde çok ciddi bir park sorunu vardır.  Vatandaşlarımız ve esnafımız parkmetre dolayısı ile kendi arabasını kendi kapısının önüne koyamamaktadır. Bu caddelerde daha önceden parokomete uygulaması yapılmış sıkıntılarımızı konunun muhattaplarına bildirdikten sonra mahallemizde ve caddemizde parkmetre uygulaması kaldırılmıştır.  Mahalle sakinlerimiz ve esnaflarımız imza toplayarak Malatya Büyükşehir Belediyesine Parkmetre kararının iptali için topladığımız imzaları teslim edeceğiz.

Zaten Parkometre uygulaması başından sonuna kdar yanlış bir karardı.  Bir çok ilde Parkmetre'nin kaldırılması için Adli makamların emsal kararları vardır. Vatandaştan ve Esnaftan kapısının önünde alınan park parası adil değildir, insani değildir, kanuni değildir. Belediyeler zaten bizlerden otopark parası almaktadır. Peki, bu neyin nesi bizden ikinci bir kez parkmetre parası istenmektedir.

Burada bir yanlışlık yapılmıştır mutlaka yetkililer sesimizi duyarlar bir an önce burada uygulanan bu parkometre uygulamasını kaldırırlar. Bizler zaten bu zor dönemde işlerimizin kötü gitmesi ve kiralarımızı ödeyemiyoruz bir olmamış arkasında parkometre çıktı başımıza. Bizler esnaflar olarak günde 15 - 20 lira veremeyiz ve vermeyiz de... Bir çok ilde iptal edilen Parkometre kararının Malatya'da bir an önce alınmasını talep ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi, nereden geldiği belli olmayan Park Rantı sağlayan şirketleri korumayı ve Malatyalıyı soydurmayı bırakmalıdır.  Malatya Büyükşehir Belediyesi dışarıdan gelen  şirketi koruma yerine kendi vatandaşını kendi esnafını korumalıdır.. Sizlere bu millet bu esnaf oy veriyor. Bu şirket sahipleri değil diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme