Parkmetre uygulaması iptal edildi.

Parkmetre uygulaması, İdare Mahkemesi kararıyla 'hukuka uyarlık bulunmadığı' gerekçesiyle iptal edildi.

Parkmetre uygulaması, İdare Mahkemesi kararıyla ‘hukuka uyarlık bulunmadığı’ gerekçesiyle iptal edildi.
Malatyalı iş insanı, birçok kişinin Parkmetre ücreti ödemek zorunda kalması  ve  icra takipleri başlatılmasından dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için  Parkmetre alanları olarak ilan edilen 12 Cadde ve 13 Sokakta  Parkmetre uygulamasına geçilmesine ilişkin kısmının kaldırılması istemiyle dava açtı.
İş insanı Vekili  Av. Turgut Coşanay,  Müvekkilinin  söz konusu Meclis kararının Parkmetre alanları olarak ilan edilen 12 Cadde ve 13 Sokakta  Parkmetre uygulamasına geçilmesine ilişkin kısmının kaldırılması istemiyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvurduğunu ancak  başvurunun reddedilmesi üzerine konuyu ilgili mahkemeye taşıdığını açıkladı.
Av.Turgut Coşanay,’’Malatya’da yaşayan birçok kişinin Parkmetre ücreti ödemek zorunda kaldığı, ödeme yapmayanlara icra takipleri başlatıldığı, dava dilekçesinde belirtmiş olduğumuz  durumların  vatandaşlar arasında adalet ve eşitlik duygusunu zedelediği düşüncesiyle, Meclis kararının Parkmetre alanları olarak ilan edilen 12 Cadde ve 13 Sokakta  Parkmetre uygulamasına geçilmesine ilişkin kısmının kaldırılması istemiyle dava açtık’’dedi.
Av.Coşanay,‘’Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2019 Tarih ve 438 Sayılı kararı ile Parkmetre alanları olarak ilan edilen 12 Cadde ve 13 Sokakta Parkmetre uygulamasına geçilmesine ilişkin kısmının kaldırılması istemiyle yapmış olduğumuz başvuru neticesinde ‘hukuka uyarlık bulunmadığı’ sonucuna varılmıştır’’dedi.
(Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezinin 10.07.2018 Tarih ve 2018/52 sayılı kararı ile Malatya İli’nde 12 Cadde ve 13 Sokağın Parkmetre alanı olarak belirlendiği ,Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2019 Tarih - 438 Sayılı kararı ve 2018/52 sayılı UKOME kararı ile Parkmetre alanları olarak ilan edilen 12 Cadde ve 13 Sokakta Parkmetre uygulamasına geçilmesine karar verilmişti.)
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Yorumlar 2
Parkmetre ci 24 Ocak 2023 22:57

Ben de Malatya da parkomat görevlisiyim bu haberle ilişkin hiç bir doğruluk payı yoktur olsa belediye tarafından bize bildirilirdi. Ama böyle bir şey yoktur borcun ödemeyenler ede icra süreci başladığı ödemeyenler inde icra yoluyla borç alınıyor

Hakan doğan 23 Ocak 2023 19:05

Ne olursa olsun parkmetre yok sürekli yazıyorlar bana hiçbir şekilde ödemedim gelsin kolaysa icra ya versinler sokaklar milletin devlet malı 3.5 tane parasına güvenip milletten haraçmı kesiyor kanunda böyle bir uygulama yok aha meydan gelsin alacaklarını tahsil etsinler aha meydan

Bakmadan Geçme