Özdağ Deprem Bölgelerinde

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi heyetleri deprem bölgesinde en uzun süre kalan, bölgedeki il, ilçe ve köyleri en çok ziyaret eden siyasi parti oldu.

Depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinde acil olarak toplanan Zafer Partisi Divan Kurulu’nun ardından, aynı gün akşam saat 18.30’da ilk ekibimiz parti sözcüsü Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu liderliğinde deprem bölgesine hareket etti. Parti sözcümüz Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Yusuf Karaoğlu ve gençlik teşkilatı üyeleri pazartesi gece yarısı Adana’ya ulaştı. 
Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, bölgede oluşacak yoğunluktan dolayı yardım ve incelemelerde bulunacak ekipleri belirli aralıklarla bölgeye sevk etti. 

Deprem bölgesine ilk giden Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu ve beraberindeki heyet; Adana, Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen, Antakya, Hatay, Kırıkhan, Hassa, İslahiye, Nurdağı, Gaziantep, Pazarcık, Kahramanmaraş ve yol güzergahındaki köylere ziyaretlerde bulunup partimiz tarafından toplanan yardımları dağıttı. Ortopedi profesörü olan parti sözcümüz Ali Şehirlioğlu deprem bölgesinde yardım dağıtma ve incelemenin dışında yaralıların tedavisine de yardımcı oldu. Heyet, 10 Şubat 2023 Cuma gecesi Ankara’ya dönmek üzere yola çıktı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ise Başkanlık Divanı üyeleri ile 8 Şubat 2023 Çarşamba sabahı yola çıkarak aynı gün bölgeye ulaştı. Depremden etkilenen her yere gitmeyi, halkı dinlemeyi ve onların sesi olmayı başaran Prof. Dr. Ümit Özdağ, neredeyse gittiği her yerde halkın ihtiyacı olan birçok sorunu çözüme kavuşturdu. Bir çadır içerisinde parti yetkililerini dinleyip duyduklarıyla basına demeç vermek yerine enkaz alanlarını gezdi, depremzedeleri dinleyip onların sesi oldu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet; Payas, İskenderun, Belen, Antakya, Hatay, Kırıkhan, Hassa, İslahiye, Nurdağı, Gaziantep, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Pazarcık, Gölbaşı, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Doğanşehir, Elbistan, Kayseri ve yol güzergahındaki bazı ilçelere gitti.

Başkanlık Divanı üyelerimiz ayrıca deprem bölgesine incelemelerde bulunmak üzere Genel Sekreterimiz eski Erzurum Milletvekili Cezmi Polat liderliğinde birçok il ve ilçeye ziyarette bulundu. 

Türkiye’nin her köşesinden teşkilatlarımız topladıkları yardımları depremzedelere ulaştırdı; çadırlar kurup depremzedelere erzak dağıttı. Zafer Partisi depremin yaşandığı andan itibaren tüm teşkilatları ile Türk milleti için tek yürek olarak bölgede binden fazla kişi ile mücadele verdi. Teşkilatlarımız hala bölgede bulunup depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Ümit Özdağ gittiği her yerde hiçbir parti liderinin açıklamaya cesaret edemediği konuları gerek kişisel gerekse partimizin sosyal medya hesaplarından defalarca paylaştı. 

Genel başkanımız beraberindeki heyet ile birlikte 14 Şubat 2023 Salı günü deprem bölgesinden ayrılacaktır. Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara’ya döndükten sonra bölgedeki izlenimlerini ve kendisine ulaştırılan bilgileri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır.

Bakmadan Geçme