Omuz omuza vereceğiz, birbirimize destek olacağız

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından yaraların sarılması için mahallelerinde büyük bir özveriyle çalışan Muhtar Derneklerinin Başkanları ve Mahalle Muhtarlarıyla ‘İstişare ve Değerlendirme’ Toplantısında bir araya geldiler.

 

Gedik Tepesi Oba Çadırında gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, “Mahalle muhtarlarımızın gayreti, çabası ve fedakarlıklarını bizler her zaman takdirle karşılıyoruz. Yaşadığımız bu zorlu dönemde ki fedakârlıkları takdire şayandır. Bugünde sohbet etmek, fikir alış verişi yapmak için bir araya geldik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise konuşmasında “ İlçemizin sınırlarında bulunan İkizce mahallemiz ve Altay Kışlasının olduğu bölgede TOKİ tarafından konutlar ve işyerleri yapılmaya başlandı.Kırsal bölgelerimizde muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinin mutabık kaldıkları yerlerde köy evleri inşa ediliyor.AFAD ve TOKİ Yetkilileri başta olmak üzere Ankara’dan gelen yetkililerde köy evlerinin hızla bir şekilde yapılması için çok yoğun çalışıyorlar, bizlerde her türlü desteği veriyoruz.Muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden isteğimiz; ağır hasarlı olduğu için evleri yıkılan ya da yıkılacak olan vatandaşlarımız hazine arazileri üzerinde ortak mutabık kalırlarsa öncelik o bölgelere verilecek, imalatlar hızlanacaktır.İnşaatlar toplu yapılacağı içinde müteahhitler o bölgelere daha fazla yönlendirilecek.Köy evleri için hazır olan bölgelerimiz olmasına rağmen bazı mahallelerimizde halen netleşmedi, muhtarlarımız ile mahalle sakinlerimizin destekleriyle yatırımları hızlandırmamız lazım ve inşallah bu süreci de el birliğiyle güzel bir şekilde tamamlayacağız, haliyle vatandaşlarımızı yeni evlerine taşımış olacağız.Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bütün imkanlarımızla, personellerimizle ve araçlarımızla bu çalışmalara sonuna kadar katkı sunuyoruz. Depremden sonra şehrimizde ve ilçemizde ki hizmetlerin gerçeğe dönüşmesinde muhtarlarımızın çok büyük emekleri oldu, hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmekten onur duyduğunu söyleyen AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ise, “ Malatya’da şu anda 460 bin yapı stokumuz var bunun yaklaşık 140 bini hasar gördü ve bu şehrimizin üçte birinin yıkık olduğu anlamına geliyor. Bizler hep birlikte hareket ederek dayanışma içerisinde olup bu güzel şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Omuz omuza vereceğiz, birbirimize destek olacağız ve bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Aynı hedefe odaklanıp, şehrimizin geleceği için birlikte karar vereceğiz. Mahallelerimiz ve vatandaşlarımız için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan bütün muhtarlarımıza da bugüne kadar ki fedakar ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda söz alan mahalle muhtarları talep ve isteklerini paylaşırken, Malatya’nın hem bugünü hem de geleceği için fikirlerini aktardılar.

Bakmadan Geçme