Nezaket Okullarında Yılsonu Etkinliği Düzenlendi

• Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Semt Konaklarında açılan 'Nezaket Okulları'na kayıtlı öğrenciler tarafından yılsonu etkinliği yapıldı.

•    Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Semt Konaklarında açılan ‘Nezaket Okulları’na kayıtlı öğrenciler tarafından yılsonu etkinliği yapıldı. 
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile Semt Konaklarında açılan ‘Nezaket Okulları’na kayıtlı öğrenciler tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi. 
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yılsonu etkinliğine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Müftüsü Ramazan Dolu ile öğrenci ve öğrenci aileleri katıldı. Program Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezi öğrencilerinden Ahmet Kavuk’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.  
Büyükşehir Belediye Başkanımızın Çok Ciddi Destekleri Var
Yılsonu etkinliği programında konuşan İl Müftüsü Ramazan Dolu, “Büyükşehir Belediyemizin destekleri ve müftülüğümüze bağlı hocalarımız tarafından icra edilen bu kurslarımıza destek veren Başkanımıza ve emeği geçenlere müftülüğümüz adına teşekkür ediyorum. Sahnenin sahibi çocuklarımız. Bu kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütülüyor. Hedefimiz bütün çocuklarımızın okul öncesi eğitime katılması. Hedefimiz kurs merkezlerinin sayılarını artırmak. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ekibinin destekleri yadsınamaz, küçümsenemez. Çok ciddi destekleri var. İnşallah beraberce bu kurslarımızın sayısını artıracağız” dedi. 
Semt Konaklarında çok güzel eğitimler verildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise yaptığı konuşmada, “Müftümüzün de ifade ettiği gibi bu sahnenin asıl sahipleri Semt Konaklarında eğitimlerini tamamlayan çocuklarımız. Velilerimiz çocuklarının almış oldukları eğitimler sonrasında burada sergileyecekleri performanslarını heyecanla beklemekteler. 
Semt Konaklarımızla Çocuklarımızın Eğitimlerine Katkı Sunmayı Hedefliyoruz
Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen belediyemiz personelleri ile müftülüğümüz personellerine teşekkür ediyorum. Ağaç yaş iken eğilir. Kurs merkezlerimizde çocuklarımıza Adab-ı muaşeret, görgü kuralları, örf ve ananelerimize uygun davranışlar öğretiliyor.  Okul öncesi eğitim hepinizin bildiği gibi çok önemli. Çocuklarımız zihinleri berrak bir şekilde olduğundan her bilgiyi beyinlerine nakşedebiliyorlar. İyi bir eğitim verildiği takdirde çocuklarımızın istikameti de çok güzel olmaktadır. Belediyemizin 10 semt konağında 4-6 yaş grubu çocuklara ‘Nezaket Okulları’ adı altında eğitimler verilmektedir. Semt Konaklarımızı ziyaretlerimizde çok güzel eğitimler ile çalışmaların yapıldığını gördük. Bu eğitim alanlarının sayısını artırarak daha fazla ailemize ulaşmanın gayretinde olacağız. Semt Konaklarımızla çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları Nezaket Okullarında eğitim gören 300 öğrenci tarafından ilahiler, şiirler, minik asker gösterisi, değerler eğitimi gösterisi sergilendi. Ayrıca programda öğrencilere karneleri Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Müftüsü ve diğer protokol tarafından verildi.    

Bakmadan Geçme