'Neye Niçin Gönüllü Olmak Gerek' Konulu Konferans Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Gönüllülük Çalışmaları programı kapsamında

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Gönüllülük Çalışmaları programı kapsamında “Neye Niçin Gönüllü Olmak Gerek?”  adlı bir konferans düzenlendi.

Malatya Yetimler Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çolak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Sezik, Fakülte Sekreteri Mehmet Ali Yoloğlu ve öğrenciler katıldı.

Konferanstan önce konuşan Dekan Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Gönüllülük Çalışmaları’nın içeriği hakkında bilgi verdi. Gönüllülük çalışmalarında istikrarın önemli olduğuna dikkat çeken Tuncel, şunları söyledi:

“Bizim dersimiz gönüllülükler çalışmaları genellikle insanlar bir başkası üzerinde hakim olabilmek, belirleyici olabilmek gibi bir yola girebiliyor. Diğer taraftan da ticari gelirlerle kâr elde etmek, kazancını arttırabilmek maksadıyla faaliyet yürütebiliyorlar ama insanoğlunun toplumsal bir varlık olarak aynı zamanda birileri üzerinde hakim olmak, yönetici, yöneten olmak ya da kâr elde etmek gibi faaliyetlerin dışında da bir şeyler yapması gerekiyor. Gönüllükler Çalışmaları kâr amacı gütmeyen başkaları üzerinde hakimiyet kurma amacı gütmeyen faaliyetlerdir. Bu faaliyetleri de maalesef herkes düşünmüyor. Herkes bu faaliyet alanına girme konusunda hevesli olmuyor. Birileri buna öncülük ediyor’’

Gökhan Tuncel’den sonra söz alan İhsan Çolak da kurdukları dernek hakkında açıklamalarda bulundu. Derneğin yapısı, kuruluş amacı ve faaliyetlerinden söz eden Çolak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  

“2008’in Ağustos ayında arkadaşlarımızla bir araya gelerek Yetimler Kervanı Derneği’ni kurduk. ‘Vesile olan yapan gibidir’ müjdesini azık edinerek bu günlere ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadık. Doğru ve güvenilir olmak ilkeli duruşumuzun bir parçası olarak bizleri bugünlere taşıyan önemli unsurlardan sadece birkaçıydı. Derneğimizi kurduğumuz ilk gün sınırlarımızı çizerek suiistimale, imtiyaza, ayrımcılığa ve benzeri şeylere meydan vermemek için tüzüğümüzü net ifadelerle tanımladık. Yetim, öksüz yaşlı ve kimsesiz 508 aile, gelen yardımlardan adil bir şekilde istifade edebilmeleri adına hazırlanan listelerle titiz çalışmalar yaparak üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Çolak, ayrıca yardımların değerlendirme heyetinin incelemesi sonrası uygun görülenlere verildiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle konferans sona erdi.

Bakmadan Geçme