Nevruz Bayramı Gece Oryantiring Yarışması Sona Erdi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya İl Faaliyet Takvimi'nde yer alan Türk'ün Nevruz Bayramı Bayram Şenlikleri Gece Oryantiring Yarışması İlimizde 29 mart tarihinde Sümer Parkı'nda iftardan sonra yapıldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya İl Faaliyet Takvimi’nde yer alan Türk’ün Nevruz Bayramı Bayram Şenlikleri Gece Oryantiring Yarışması İlimizde 29 mart tarihinde Sümer Parkı’nda  iftardan sonra yapıldı.
Oryantiring Sporcuları Bahar Şenlikleri kapsamında Gece Oryantiring Yarışması’nda bir araya gelerek, İlimiz Sümer Park Alanı’nda kıyasıya yarıştırlar. 
Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya İl Faaliyet Takvimi ‘nde yer alan Türk’ün Nevruz Bayramı Bayram Şenlikleri Gece Oryantiring Yarışması İlimizde gece geç saatlere kadar devam etti.  Yarışma alanına katılım sağlayan Malatya Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Sedat ALATAŞ söz alarak:’’İlimizde sporu yakından takip ediyoruz. Bugün burada genç sporcularımıza yapmış olduğunuz Oryantiring Yarışması’na  şahit olduk. İlimiz için yapılan tüm hizmet bizim yarınlarımızın umudu olacaktır. Bizlerde nasip kısmet olursa seçimden sonra İlimizdeki Amatör Sporlara belli bir bütçe aktarıp sporumuzun daha çok gelişimine katkı sunmak için kollarımızı Allah’ın izni ile sıvayacağız. Sporla ilgili sürpriz projelerimizden birisinide ilk kez burada açıklayacağım, İlimizde başarı sağlayıp derece yapan tüm sporcularımıza ulaşımda ücretsiz pasolarını bizler başlatacağız. Oryantiring Branşı’nda bugün haritaları gördüm inceledim. İlimizin en güzel yerlerinde yarışma yapılması için sosyal alanların bir an önce hayata geçirip, Türkiye ve  Uluslararası Arası Balkan Şampiyonaları’nı İlimizde organize etmek için Branş İl Temsilcileri ile bir araya gelip, Yeşilyurt Belediyesi olarak, Sporda İlimizin adını altın harflerle  Allah’ın izni ile yazdıracağız.Bu vesile ile de İlimizin  esnafına ve  tüm halka ekonomik yönden katkısı olduğu gibi Ulusal Bası’nda da kayısımızı bir daha sergilemiş olacağız. Sözlerimizi fazla uzatmadan, bugün burada dereceye giren sporculara destek olmak için ilk 3’e giren sporcularımıza ödül olarak müsaadenizle hediye çeklerini takdim etmek istiyorum . Tüm Antrenör ve hakem hocalarımıza emek ve hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ederiz.’’Dedi.
 Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya  İl Temsilcisi Muhammet Kemal GÜLŞEN ise konuşmasında’’ Malatya Yeşilyurt Belediye Başkan Adayımız  Sedat ALATAŞ’A  ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ederiz.  Spora destek olan ,İlimizde Amatör Sporların gelişmesinde ve ilerlemesinde emekleri olan tüm destekçilerimize sonsuz teşekkür ederiz.
Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun geniş kapsamlı Türkiye ve Uluslararası yarışmalara misafirlik yapması için İlimizde geniş alanlara ve yarışma alanlarına çok ciddi anlamada ihtiyaç vardır.Daha önce  birkaç kez Yeşilyurt’a büyük müsabaka aldıralım diye kollarımızı sıvadık ama pandemi ve deprem araya girince projelerimiz askıda kaldı. İnşallah Bundan Sonra bu projelerimizi başkanlarımızın sayesinde hayata geçiririz. Sporcularımıza sunulacak olan otobüs pasoları, ve sponsorlukların İlimizin Amatör Sporları’na büyük katkı sunacağını ve ilerlemesine vesilece olacağını düşünüyorum. Sporcularımıza hediye çekinden ötürü  Sayın Sedat ALATAŞ Başkan Adayımıza çok teşekkür ederiz. Bugün buradaki sporcularımızın çoğunluğu depremzede ve Konteynır Kent’te  yaşıyorlar, bayram öncesi hediye çeklerinin onların önemli ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağına inanıyorum. Sporcularımız adına desteklerinizden ötürü Başkan adayımız Sayın Sedat ALATAŞ’A  çok teşekkür ederim.

Türk’ün Nevruz Bayramı Bayram Şenlikleri Gece Oryantiring Yarışmamıza vesile olan başarılarımıza başarı katmamıza vesile olan,  Malatya Gençlik Spor İl Müdürü Murat İRTENİ ve  Gençlik Merkezi  Müdürü Emrullah OKUTAN’A  çok  teşekkür ederiz. Her şey güzelim İlimiz için.’’Dedi.
Program sonunda dereceye giren sporculara Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk  Şube Müdürlüğü 
Polis Memurları tarafından madalya ve hediye çekleri sporculara takdim edilerek hatıra fotoğraflar ile program sonlandı.
 

Bakmadan Geçme