Müteahhitlerin insanları öldürmekten hiçte gocunmadığını bir kez daha anlamış olduk.

Malatya ili Yeşilyurt ilçesi İlyas Mahallesi'nde bulunan 4 katlı doğan apartmanında, kolon betonlama işleminde ki çok büyük ve ölümcül hatalar

Ulusal kanallara da düşen haber de Malatya ili Yeşilyurt ilçesi İlyas Mahallesi'nde bulunan 4 katlı doğan apartmanında, kolon betonlama işleminde ki çok büyük ve ölümcül hatalar, insan canının ne kadar kıymetsiz olduğunu, para için müteahhitlerin insanları öldürmekten hiçte gocunmadığını bir kez daha anlamış olduk.

Resimde görülen kolonda betonlama eksik kalmış, bunun üzerine kolon içine toprak dolgusu yapılıp, üstü kapatılmış, müteahhit eş geçmiş, yapı denetim onaylamış, belediye ruhsat vermiş, 4 katlı binanın 3 te 1 oranında yere gömülmesi gerekirken, bodrumu olmayan bina 2 metre bile derinlikte değil. 

Üstelik Elazığ depreminden yana incelenen bina, her seferinde yetkililerden geçer not aldığı gibi, son Maraş depreminden sonra, Malatya Cevre Sehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ilk incelemede bu kolona sahip ve diğer kolonlarının da tamamı hasar.goren binaya önce orta hasar verdi ve daha sonra ki deprem de bu hasar kayıtları yenilenmeye başladı...

Şimdi en son hali ile bu binaya orta hasar veren çevre şehircilik mühendisleri, "siz hadi alt katlarda inceleme yaparak kolon esaslı çalışıyorsanız!" Bu Lanet kolonu orda nasıl incelemesiniz, incelediyseniz size bu binanın orta yada ağır yada az hasar li olmadığını, bu binanın bu hali ile.hic kullanılamayacağını size hayatınızın hiç bir döneminde hiç bir hocanız anlatmadı mı?

Biz Malatya ve diğer 9 ilin depremzedelerinin aslında çok konuşacak şeyi var !

Yüce devletimizden yaraların sarılırken, ucubelerin sahalarda yaptığı yanlislar ile işlerin daha çıkmaz hale gelmesini engellemesidir!

Biz adalet istiyoruz! 
Başka da herşeyin altından kalkacak gücümüz var Allah'a hamd olsun.

Bu yolda devletimizede güvenimiz sonsuz ama bürokratlarına değil!

HABER FOTO: Ertuğrul Gazi Gürhan

Yorumlar 1
İsmail 16 Mart 2023 08:12

Teşekkürler bu haber ve yorumları için Malatya gözden çıkarılmış sahipsiz olduğunu apaçık ortada siyasi olarak da kaç milletvekili varsa müteahhit yanında halkı düşünen varmı sanmıyorum çevre ve şehircilik saz hasarlı dediği binaya bir sonraki hasarsız diyebiliyor.

Bakmadan Geçme