Mustafa Kemal Atatürk'ün Vizyoner Liderliği Konferansı Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 84. ölüm yıldönümü dolayısıyla İnönü Üniversitesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü dolayısıyla İnönü Üniversitesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Mustafa Kemal Atatürk’ün Vizyoner Liderliği” konulu konferans düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Öğr. Gör. Arife Özkan Uluğ’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak ve Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, Arife Özkan Uluğ’un konuşmasıyla devam etti.  Atatürk’ün vizyoner liderliğinden bahseden Öğr. Gör. Özkan Uluğ şu şekilde konuştu:

“Toplumu gerçekten de derinden etkilemiş, milletlerin kaderini değiştirmiş, toplumsal değişimi ve dönüşümü gerçekleştirmiş olan liderler görüyoruz. Bu liderlerden biri de tarihte yerini almış olan vizyoner liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ü arkadaşlarından ayıran en önemli özelliği dehası olmuştur. Çözümü çok zor görünen işlerde, Atatürk’ün kararlığı ve inancı onu yakın çevresinde, arkadaşları arasından liderlik pozisyonuna taşımıştır. Şüphesiz milli mücadelenin lideri olmasında, liderlik pozisyonuna taşınmasında, Çanakkale’de göstermiş olduğu başarısı da çok önemlidir.”

Öğr. Gör. Arife Özkan Uluğ, Mustafa Kemal Atatürk’ün siyaset adamı olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Her türlü imkânsızlıklara rağmen, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasının mücadelenin kazanılmasında, çok önemi vardır. Bu parola aslında bir liderin kararlılık inancıdır.  Yine aynı şekilde 13 Kasım 1918’de Adana’dan İstanbul’a gittiğinde İstanbul’un işgal altında olduğu manzara karşısında sarf ettiği ‘Geldikleri gibi giderler ‘ söylemi de bir liderin kararlılık inancını göstermesi açısından önem taşımaktadır. Atatürk’ü milli mücadelede milli birliği sağlayan bir lider, gerçekçi bir komutan, milli siyaseti düstur edinen bir siyaset adamı olarak görüyoruz.”

Konferans soru cevap kısmının ardından son buldu.

Bakmadan Geçme