Mustafa ERKENEKLİ'den Yeni Kitap

Güçlü Kalem Mustafa ERKENEKLİ'nin ''FEYYAN'' adlı yeni kitabı raflarda yerini aldı

Çok sayıda okuyucu  kitlesi bulunan Mustafa Erkenekli’nin yeni kitabı ’FEYYAN’ okuyucuyu Bambaşka yerlere götürüyor.
Türkçeyi bütün zenginliğiyle tanıyan, kullandığı duygu yüklü cümlelerle okuyucunun ruhuna dokunan ‘’FEYYAN’’ son derece açık, yalın, çarpıcı, içten gelen bir doğallıkla yazılmış muhteşem bir eser.
’’Azgın bir nehrin akıntısına kapılmış giderken son anda tutunmayı başardığım su kenarındaki bir gül dalıydın. Nehir ne kadar sert akarsa aksın, kollarım ne kadar yorulursa yorulsun ömrümün sonuna kadar seni bırakmamaya ant içmiştim. Bugüne kadar o nehrin sularını yutarcasına annenin bütün hakaretlerini yuttum ve sırf senin hatırına bir gün bile ‘Öf!’ demedim. Üstelik nehir suyunun akışının günden güne artması misali bu hakaret ve aşağılayıcı hareketler günden güne arttı lakin sırtımı sevdana dayayıp ayakta kalmayı başardım. Tutunduğum gül dalının artık beni taşımaktan yorulup incindiğini, suya kapılarak ölmem için avuçlarıma dikenlerini batırmaya başladığını anladım. Daha önce sana; ‘Yüzünün asıldığını görürsem yaşayamam’ demiş, saçının teli için dünyayı yakacağımı ve yakacağım dünyanın içinde senin olmaman gerektiğini söylemiştim. Bugün suratının asıldığını, saçından ter aktığını gördüm. Ve anladım sebebinin ben olduğumu. İçinde sen olduğun için dünyayı yakamadığıma göre benim yanmam gerekiyor’’
MUSTAFA ERKENEKLİ KİMDİR ?
1972 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Gölbaşı’nda, liseyi Eskişehir Demiryolu Meslek Lisesinde bitirdi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan yazarın, çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri, öyküleri ve makaleleri yayınlanmıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan yazar, bir kamu kurumunda yönetici olarak memuriyet hayatını sürdürmekte ve Malatya’da ikamet etmektedir.
YAYINLANMIŞ ESERLERİ:
Damla Kuyusu (şiir) Mayıs 2011
Gül Batımı (Şiir) Nisan 2016
Aşkın Öl Dediği Yerde (Roman) Ocak 2018
Yüreğin Seyir Defteri (Şiir) Ekim 2022

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme