• Haberler
  • Malatya
  • Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri TÜBİTAK Başarılarını Sürdürüyor

Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri TÜBİTAK Başarılarını Sürdürüyor

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaztekin'in yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Dr. Hüseyin Karakaya'nın

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaztekin'in yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Dr. Hüseyin Karakaya’nın "Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretimi" adlı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜBİTAK 1812 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) kapsamında sunulan proje, 2 bin 885 iş fikri arasından Mükemmeliyet Mührü ile destek almaya hak kazanan 153 girişim fikrinden biri oldu.

Daha önce de Prof. Dr. Murat Yılmaztekin'in yürütücülüğünde ve Arş. Gör. Dr. Hüseyin Karakaya'nın da bursiyer olarak görev aldığı "Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretiminin Araştırılması" isimli projesi, TÜBİTAK 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştı.

Bakmadan Geçme