Muharrem İnce: Ben bu seçimi kazanacağım

tv100'de Ece Üner'in programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,

tv100'de Ece Üner'in programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ben bu seçimi kazanacağım" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 1 sene önce “3 Mart 2023’ü bir kenara yazın. Önümüzdeki 3 Mart’ta görüşeceğiz. Ortalık ayağa kalkacak, hiç canınızı sıkmayın” açıklamalarında bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise 6’lı Masa’nın dağılacağını, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını 6’lı Masa’ya kabul ettiremeyeceğini, ettirirse de Akşener’in ayrılacağını söylemişti. Bugün İYİ Parti’nin 6’lı Masa’dan ayrılması üzerine gözler eski Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce’ye döndü.

Tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağını belirten İnce, “Gelin Türkiye İttifakı kuralım” açıklamalarında bulundu.

“6’lı Masa pastadan pay alma derdine düştü”

Tv100’de Ece Üner’in konuğu olan Muharrem İnce, şu açıklamaları yaptı:

Ben kahin değilim. Müneccim de değilim. Ben göstergelere, yapılan işlere bakıyorum. Uzmanlarla konuşuyorum. Aklı ve bilimi kullanıyorum. Dolar 10 TL olacak dediğimde de bana güldüler. 3 Mart tarihi de bir tesadüftür. Kendime pay çıkarmıyorum. O açıklamayı yaptığım gün 3 Mart’tı. 1 sene sonra görürsünüz demek istemiştim. 6’lı Masa dağılacak dediğimde, ben müneccim değilim ki, nereden bildiğimi söyleyeyim. 6’lı Masa Türklük tartışılacak, 6’lı Masa anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açacağız, biz 6 lider bir araya gelip imzalayacağız, sonra cumhurbaşkanı gereğini yapacak dedi. Demek ki bunların Türkiye’yi yönetmek gibi bir dertleri yok. Bunların cumhurbaşkanını yönetmek gibi bir dertleri var. Geçtiğimiz günlerde Sayın Karamollaoğlu, her birimiz bir bakanlık alacağız ifadelerini kullandı. E başka? Bunların seçim kazanmak, Türkiye’yi yönetmek gibi bir dertleri yok. Bir pastadan pay alma derdine düşmüşler. Sen 8 milletvekilliği, ben 10 milletvekilliği, cumhurbaşkanı yardımcılığı…

“6’lı Masa’yı yönetemeyen, memleketi hiç yönetemez”

Burada 6’lı Masa’yı yönetemeyen, memleketi hiç yönetemez. Bunu başından beri söylüyorum, Erdoğan gitmelidir. Erdoğan 21 yılda hiçbir sözünü tutamamıştır. Erdoğan, 2 trilyon dolar gelirimiz olacak dedi, 1 trilyon dolar gelirimiz bile yok. Erdoğan 25 bin dolar kişi başı gelirimiz olacak dedi, 10 bin dolar bile yok. 500 milyar dolar ihracatımız olacaktı. İlk 10 ekonomi arasına girecektik, 17’den 23’üncü sıraya düştük.  Erdoğan da gitmelidir, 6’lı Masa’da gitmelidir. Olmaz, bundan sonuç alınmaz. Burada akıl, bilim, memleket sevgisi yok.

“Ben bu seçimi kazanacağım”

Ben bu seçimi kazanacağım merak etmeyin. Bu memleketi akılla, adaletle, ahlakla, bilimle, Atatürk’ün ışığında yöneteceğiz. Hayal görerek, hurafelerle yönetmeyeceğiz. Seçimi kazanan siyaseti bırakacak diyorlar. Bırakalım. Siyaset arenasında babam yaşında adamlar var, en gençleri benim. En genciniz olmama rağmen, memleketi bir düzlüğe çıkaralım siyaseti de bırakırız.  

Bir siyasi partinin amacı, iktidar olmaktır. Bir siyasi partinin bir numaralı kişisi partinin genel başkanıdır. Eğer o genel başkanın cumhurbaşkanı adaylığında iddiası yoksa, o koltuğu iddiası olan kişiye bırakmalıdır. Ben 2014’ten beri bunu söylüyorum. Bir siyasi parti başkanının başka bir siyasi parti içinden aday belirlemeye çalışması nezaketsizliktir. Bunu da doğru bulmuyorum.

“Beni ortada bırakanlara laf söylenmiyor”

Twitter’dan kullanıcıların “Adam kazandı” mesajının hatırlatıldığının söylenmesi üzerine İnce, “Adam 20 senedir kazanıyor. Aptallık yapılırsa adama yeniden kazandırılır. Adamı ben kazandırmadım. Adam 20 senedir kazandı zaten. Hala buna takılıyorlarsa, benim buna diyecek bir şeyim yok. 12 bin 843 sandığa gözlemci koyulmadı. Beni ortada bırakanlara laf söylenmeyip, bunlara takılınıyorsa bunlar ya trolldür, ya da tahtaları eksiktir.” İfadelerini kullandı.

“Gelin Türkiye İttifakı kuralım”

Parti ile ittifak kurmaya sıcak baktığını söyleyen İnce, “Oyunun kuralları değişti. Yeni ittifaklar kurulmalıdır. Ben İYİ Parti ile ittifak kurmaya sıcak bakıyorum. Sayın Akşener, başbakan olsun, ben buna razıyım. Benim koltuk derdim yok, derdim Türkiye benim. Gelin Türkiye İttifakı kuralım. Bu ittifak teklifini bütün Türkiye’ye sunuyorum.

Ümit Özdağ’ın, İnce ve Akşener’e yaptığı Mansur Yavaş’ın adaylığı için pazar günü buluşalım çağrısına “bunu son derece yakışıksız ve nezaketsiz buluyorum” ifadelerini kullandı. (Büşra İrem Çam – Birlik Haber Ajansı)

Bakmadan Geçme