• Haberler
  • Genel
  • Mısır İthalatına 3 Milyon Tonluk Düşük Vergili Kontenjan Açıldı

Mısır İthalatına 3 Milyon Tonluk Düşük Vergili Kontenjan Açıldı

Ticaret Bakanlığı, yem ve gıda sektöründe artan talep ve küresel fiyat yükselişini gerekçe göstererek 20 Nisan-31 Temmuz tarihleri arasında geçerli olmak üzere 3 milyon ton mısır için yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı açtı.

Ticaret Bakanlığı, mısırda arz güvenliği ve fiyat istikrarının korunması amacıyla 20 Nisan-31 Temmuz tarihleri arasında geçerli olmak üzere tarife kontenjanı açıldığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kanatlı hayvan eti başta olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinin üretiminde önemli bir girdi olan mısırda, yem sektöründeki büyümeye bağlı artan tüketim ve uluslararası piyasalardaki fiyat yükselişinin dikkate alındığı belirtildi.

Bu kapsamda, yerli üretimin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın 3 milyon tonluk kısmı için, 20 Nisan-31 Temmuz tarihleri arasında kullanılmak üzere yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı açıldığı bildirildi.

Uygulama hasat dönemi öncesinde sona erecek

Açıklamada, yerli üreticilerin korunması amacıyla söz konusu uygulamanın sınırlı miktarda ithalatı kapsadığına dikkat çekilerek, 1 Ağustos itibarıyla sona ereceği ve bu tarihten sonra mısır ithalatında gümrük vergisinin yüzde 130 olarak uygulanmaya devam edeceği ifade edildi.

Piyasa gelişmeleri yakından takip edilecek

Bakanlık, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlarla koordinasyon halinde piyasadaki arz, talep ve fiyat gelişmelerinin yakından izleneceğini ve gerekli düzenlemelerin sürdürüleceğini bildirdi. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme