• Haberler
  • Tanıtım
  • Milyonlar bu haberi bekliyordu! Doğal gaz desteği geri mi geliyor?

Milyonlar bu haberi bekliyordu! Doğal gaz desteği geri mi geliyor?

Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte zam yapılacak mı sorusu gündemdeyken, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir doğal gaz desteği planı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte zam yapılacak mı sorusu gündemdeyken, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir doğal gaz desteği planı kulislerde konuşulmaya başlandı. Hazırlanan torba yasalardan birine göre, dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarının bir kısmını devlet karşılayacak
Ankara Haber ‘de yer alan habere göre; Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte zam yapılacak mı sorusu gündemdeyken, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir doğal gaz desteği planı ortaya çıktı. Devlet, dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarının bir kısmını karşılayacak yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Mayıs ayı başında sona eren 25 metreküplük doğal gaz desteğinin ardından, doğal gaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken, yeni torba yasada dar gelirliye yönelik düşük doğal gaz faturası desteği planlanıyor.
Fatura Desteği Herkesi Kapsıyor Mu?
Kulislerde konuşulanlara göre, bu destek kapsamında yüksek gelirli vatandaşlar doğal gaz faturalarının tamamını öderken, dar gelirli vatandaşlardan faturanın belirli bir miktarı, örneğin yüzde 30'u talep edilecek. Geri kalan tutar ise devlet tarafından karşılanacak. Bu şekilde dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarının daha az maliyetle ödenmesi sağlanacak.
Özel Bir Çalışma Yapılması Bekleniyor
Gelir gruplarının hangi kriterlere göre belirleneceği konusunda özel bir çalışma yapılması planlanıyor. Bu düzenlemenin tüm detayları ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Devlet, dar gelirli vatandaşlara yönelik bu desteği en adil şekilde sunmak için gelir düzeyine göre ayrıntılı bir analiz gerçekleştirecek.
Doğal gaz desteğinin geri gelip gelmeyeceği konusunda merakla beklenen açıklamalar, dar gelirli vatandaşlar için umut oldu. Yeni torba yasa ile dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarının bir kısmının devlet tarafından karşılanması planlanıyor. Detaylar netleştiğinde, milyonlarca vatandaş bu destekten faydalanabilecek.
ETİKETLER
Doğal gaz desteği, dar gelirli doğal gaz yardımı, doğal gaz faturası desteği, yeni torba yasa, doğal gaz zamları, devlet desteği doğal gaz, doğal gaz fiyatları

Malatya Cadde

Bakmadan Geçme