MHP'li Esin Kara Üniversiteli İşçi statüsündeki personelin durumunu sordu

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu işçi statüsündeki personelin durumunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sordu.

Üniversitesi bitirip statüsü ile iş bulamayıp ekonomik koşullar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların hak kayıpları TBMM gündemine taşındı.  Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite mezunu işçi statüsündeki personelin durumunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, kamuda çalışan işçilerin kamudaki memurlara göre hak kayıplarına dikkat çekerek Bakan Selçuk tarafından şu soruların cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.


 
MHP'li Kara, yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şunları dedi:

"Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde görev yapan personeller bulunmaktadır. Bu personeller içerisinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora mezunu olmalarına rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsüyle istihdam edilen personeller memur statüsünde görev yapan kamu personellerinin yararlandığı özlük hakları, tayin, nakil gibi haklardan kısıtlı oranlarda yararlanabilmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1- Ülkemizde yer alan kamu kurumlarında istihdam edilen üniversite mezunu işçi sayısı kaçtır?

2- Üniversite mezunu işçilerin tayin ve yer değişikliğiyle ilgili kamusal haklarının iyileştirilymesine yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır?


 
3- Üniversite mezunu işçilerin görevde yükselme haklarının üniuversite mezunu memurlarıngörevde yükselme hakları ile eşitlenebilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

4- 2020 yılı sonuna kadar özlük hakları bakımından farklılık bulunan ancak kamu hizmetinde aynı görevi yapan personellerin özlük haklarının eşitlenmesine yönelik bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?" / Ramazan DURMUŞ

 


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme