Malatya'ya olağanüstü destek geldi...

Anadolu Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gürhan ve Akrabalarından Malatya'ya olağanüstü destek geldi...

Anadolu Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gürhan ve Akrabalarından Malatya'ya olağanüstü destek geldi...

Deprem yaşandığı geceden itibaren akraba topluluğu olarak bir araya gelip, yönetimlerinde ki toplulukları birleştirerek Malatya halkının yanında dimdik duran Türkiye Barış Elçisi Mehmet Rıza DERİNDAĞ, Hasane Vakfı Ankara Bölge Sorumlusu Av. Mehmet Fatih KAYA öncülüğünde başlayan hareket, Hasane Vakfı, Çare Derneği gibi kurumların yardımlarını Malatya'ya aktarmislardir. Bu kapsamda Hasane Vakfı içerisinde mobil firin, mobil hastane ve sadece 3 gün içerisinde 10 tırı bulan yardım organizyonu yürüterek, depremzedelerin, gıda, ısınma, sağlık ve temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmasına gerek sahada gerekse, merkez üstü kurarak faaileyet vermekte.

Çare Dernegi ise Sümer Park içerisinde günlük 3000 kişilik yemek ve Malatya içerisine bütün ilçe ve lokasyonlara gıda dağıtım ağı kurarak, depremin ilk gününden beri 10 ton temel gıda maddesi dağıtımı yapmıştır.

Bu Derneklerin tedarik ağında, Malatya'nın öz evladı, tek derdi tasası, memleket ve vatan sevdası olan Anadolu Basın Yayın Birliği Yönetim kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gürhan dan edinilen bilgiye göre bu faaliyetler, Yeşilyurt Belediyesi'nin, Çilesiz Semt Pazarı nı tahsisi ile üst halinde gün geçtikçe gelişecek ve Malatya halkının yaraları sarılıp, Malatya tekrar ayaga kalkana kadar devam edecek.

Malatya Deprem yaralarında bizlerin yanında böylesine can hıraş bulunan, bizlerden hiç bir desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Malatya nın tekrar eşi bulunmayana kadar, bizlerde mücadelemizi sürdüreceğiz...

Allah var, Gam yok!

Bakmadan Geçme