Malatya'ya Lojistik Merkez Müjdesi

Malatya'nın ''Bir kuşak bir yol 'projesinde yer alması Ülke, Bölge ve Şehir ekonomisine önemli katkılar sunacak.

Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, Malatya Büyük Şehir Belediyesinin birlikte organize ettikleri "LOJİSTİK MERKEZİ ÇALIŞTAYI" raporu açıklandı.

Çalıştay Başkanı Gökhan Tuncel'in ön sözü ile yayınlanan 53 sayfalık raporda genel olarak özetle şu bilgilere yer verildi.

- Jeopolitik konumu itibariyle önemli bir kavşakta bulunan Malatya, bölgenin çekim merkezi olmuştur.

- Bir kuşak bir yol projeisinin  Akdenize açılımında Malatya önemli bir lokasyonda bulunmaktadır. Çin ile Avrupa arasında başlatılacak olan "BİR KUŞAK BİR YOL"  projesinde Malatya'nın yer alması Ülke, bölge ve şehir ekonomisine önemli katkılar sunacaktır.

- Malatya Lojistik Merkezinin kurulması şehir ve bölgedeki yatırımcıların lojistik maliyetlerini azaltacağı gibi, bölgede güçlü bir tedarik zinciri kurulmasına da zemin hazırlayacaktır.

- Şehrin değişik yerlerdeki lojistik firmalarının bir araya toplanması trafik yoğunluğunun, görüntü ve gürültü kirliliğinin, karbon salımının azalmasına yardımcı olacaktır.

Çalıştay raporu bugün Malatya valisi Hulusi Şahin'in Başkanlığında Cumhurbaşkanın gelişi ile ilgili olarak yapılan toplantıda konu edilmiş, Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık bir soru üzerine konu ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek en kısa zamanda bu merkezin kurulması için harekete geçileceğini belirttiler.

Bakmadan Geçme