• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı, Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde bulunan Turgut Özal Konferans Salonunda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı, Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde bulunan Turgut Özal Konferans Salonunda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Törene; KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan V. Vahap Erdem Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, J. Kd. Alb. Ercan Altın kurum müdürleri, akademik personeller ve öğrenciler katıldı. 

Programda; Turgut Özal Üniversitesi tanıtım filmi ile 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden personel ve öğrenciler için hazırlanan sinevizyonun izlenmesinin ardından Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümünün katkılarıyla müzik dinletisinde bulunuldu.

Türk gencinin inanıp da başaramayacağı hiçbir şey yoktur diyerek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı “Hedeflerimiz ve amaçlarımız siz gençler sayesinde gerçekleşecek. Devletimiz ve milletimiz Türk gençleri sayesinde dünyada olması gereken konuma çok kısa zamanda ulaşacak. Türkiye’yi, dünyanın süper ligine farklı branşlarda yetişen siz değerli gençlerimiz taşıyacak. İçinde bulunduğunuz güzel koşullar sayesinde sizler bizlerden daha özgür yetişiyorsunuz. Türk devletini ideallerine kısa sürede ulaştırmak için büyük bir heyecanı ve isteği içinizde barındırdığınızı düşünüyorum. Öncelikle iyi insan olmanız daha sonrasında ise kendi alanınızda aranan insan olmanız için hep birlikte gayret ediyoruz.  Başta Valiliğimiz olmak üzere 6 Şubat depremleri sonrası şehrimizde oluşan tüm olumsuz durum ve koşulları gidermek adına tüm kurumlarımızla gayret içerisindeyiz. İnanıyorum ki Malatya’mızı birlik ve beraberlik içerisinde eskisinden daha güzel hale getireceğiz. KKTC Meclis Başkanına huzurlarınızda tekrar hoş geldin diyorum. 2023 -2024 akademik yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Tören konuşmalarından ardında plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme