• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Şehitliği Yeşil Alanının Yıllık Bakımı Yapıldı

Malatya Şehitliği Yeşil Alanının Yıllık Bakımı Yapıldı

Malatya Şehitliği Yeşil Alanının Yıllık Bakımı Yapıldı

Malatya Şehir Mezarlığındaki Şehitlik bölümünün yeşil alanının yıllık bakımı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yapıldı.

Şehitlik yeşil alanının bakımı, uzunyıllardan beri Battalgazi Meslek Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır. Her yıl düzenli olarak iklim koşullarına göre Şubat ayının son haftası veya Mart ayının ilk haftası bu bakım yapılmaktadır. Etkinlikte polis şehitliğinden başlanarak tüm alandaki güller budanıyor, diğer bitkilerin bakımı ve şehitliklere mevsimlik çiçek dikimi yapılıyor.Etkinlikle öğrencilerde şehitlik bilinci diri tutularak sosyal sorumluluk kapsamında toplumsal farkındalığın sağlanması hedefleniyor. 
Etkinliğe Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Battalgazi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri ile şehit yakınları katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem etkinlikte yaptığı konuşmada: “Battalgazi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri olarak sosyal sorumluluğumuz gereği buradayız. Şehitlik mertebesi çok kutsal bir mertebedir. Bu vatan için şehit olanlara görevimizi yapmak için buradayız. Yaklaşık on yıldır devam eden yüksekokulumuzun bu hizmeti her yıl farklı gelişmelerle zenginleştirilecektir. Heryıl sadece tarım ile ilişkili bölümler tarafından yürütülen bu hizmet, bu yıl tüm programlarca yürütülmüştür. Gelecek yıllarda da bu hizmeti devam ettireceğiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına da başkanımızın şahsında desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinlikte şehit yakını Mehmet Arfi Sarıoğlu duygularını şöyle ifade etti: “Oğlum 7 Ekim 2007’de Şırnak çatışmasında şehit oldu. Bu çatışmada 13 şehit verdik. Karşıdaki çeşmemize de “13 Şehidimizin Anısına” diye yazı yazdık. Tabi şehitlik güzel bir mertebe ama acısı çok büyük. Üniversitenin her sene şehitliğimizde yapmış olduğu ağaçlarla ve temizliklerle ilgili görevlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu bir alışkanlık haline geldiği gibi öğrencilerimizin bu konuda hassasiyet göstermeleri, bizlerinde şehit yakını olduğunu öğrenmeleri de bizleri çok memnun etmektedir. Başta rektörümüz olmak üzere emeği geçenlerin tümüne şehit babası olarak ben çok teşekkür ediyorum. Bu işin devamını yapacağınızı ben biliyorum. Tekrar hepinize başarılar diliyorum.  Öğrencilerimize de tekrar mezuniyetlerinden dolayı inşallah ileride daha güzel safhalara gelmelerini diliyorum.”
Etkinlik koordinatörü Battalgazi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sıddık Doğan, yaklaşık on yıldır bu hizmeti yaptıklarını belirterek:”Meslek yüksekokulu olarak her yıl şehitlikte düzenli gülfidanlarının budanması ve diğer bakım işlerini üstleniyoruz. Biz bunu görev olarak değil, herkes kendine düşen vazifenin bir parçası olarak keyifle yapıyoruz. Yani biz şehitlerimiz için ne yapsak karşılığı yok ama biz bir teselli kaynağı olarak buraya gelip hem teselli oluyoruz hem yılda bir kez de olsa bu şuuru canlı tutmaya çalışıyoruz. Biz bunu şöyle düşünüyoruz: Bizim burada yaklaşık her yıl 4 programdan öğrenci arkadaşlarımız katılıyor. Bu şuuru topluma yaymaya çalışıyoruz. Bizim çevremizde de vatan, memleket uğruna şehit olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Öğrencilerin bunları hatırlayıp sürekli bu bilinçte yaşamalarını ve bu bilinci canlı tutmalarını amaçlıyoruz.”dedi.
 

Bakmadan Geçme