Malatya'lı İş İnsanı Ilıcak'tan 2000 Konteyner

Malatyalı iş insanı Erman Ilıcak, İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi şekilde etkilenen

Malatyalı iş insanı Erman Ilıcak, İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek,
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi şekilde etkilenen Malatya'nın yeniden ayağa kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Malatyalı hayırsever iş insanı Ilıcak, Malatya’ya 2 bin tane konteyner getireceklerinin müjdesini verdi. Ilıcak, Konteyner kentin kurulacağı alanların Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiğinin altını çizdi. 
Malatya’da ilk defa Konteyner Kentin Erman Ilıcak tarafından başlatıldığını ifade eden Başkan Gürkan, diğer iş insanları ile birlikte ihtiyaç duyulan Konteyner Kentin yapılması noktasında gerekli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Ilıcak: Konteynerlerimiz şehre yakın yapacağız
Depremden etkilenen Malatyalı vatandaşlar için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten İş İnsanı Erman Ilıcak, “Sayın Valimizin ve Sayın Belediye Başkanımızın bizlere destekleriyle öncelikli olarak arsalarımız tahsis ediliyor. Şu anda 2 parselimiz tahsil edildi 2 tanesinin altyapı çalışmaları yapılıyor. Ayrıca bu 2 arsa içinde Başakşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Yine Malatyalı bir hemşerimiz Birleşik Mühendislik'i aradım konteyner talebinde bulunduk. Onlarda depremzedelere yardımcı olacakları için heyecanla işe koyuldular. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 3 ayrı grup olarak bir protokol imzaladık. Belediye arsamızı tahsis etti. Bir taraftan altyapı çalışmalarına başladı. Bir taraftan konteyner siparişi veriyoruz bir taraftan da konteyner üretime başladık. İnşallah mart ayının sonuna kadar 2 bin tane konteynerimizi getireceğiz. Donanmış bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız. 2 bin konteyner demek 8-10 bin kişi demektir. Başkanımızla yaptığımız istişareler sonucunda konteynerlerimiz şehre yakın yapacağız ki hemşerilerimiz okuluna, işine gideceği zaman çok zorlanmasınlar. Mahalleler oluşturacağız çünkü bir sene bu mahallelerde yaşayacak vatandaşlarımız. Tekrardan bütün halkımıza geçmiş olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Malatyamızı el birliğiyle ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. Şehrimizin kültürel dokusunu koruyarak, kurallara uyarak yeniden inşa etmemiz lazım. Malatya Büyükşehir Belediyesi bütün personeliyle ciddi bir emek verdi” diye konuştu. 


GÜRKAN'DAN BÜTÜNCÜL PLANLA YERINDE DÖNÜŞÜM VURGUSU

Malatya’da depremin yaralarının sarılması için canla başla çalıştıklarını söyleyen Başkan Gürkan,
“Bunu milli bir felaket olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Milletimizin başı sağ olsun. Milli felaketlerin önüne ancak milli birlik ve beraberlikle geçebiliriz. 
Malatya’mızda şu ana kadar tespit ettiğimiz ve şu ana kadar bize intikal edilen bin 396 vatandaşımız vefat etmiştir. Ülkemizde de maalesef 40 bine yaklaşan bir vefat sayısı var. Öncelikle bütün vatandaşlarıma ve hemşerilerime rahmeti rahmana kavuşanlara Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın mekânları cennet olsun. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum.  Bütün hemşerilerime ve milletimize baş sağlığı diliyorum ve geçmiş olsun diyorum. Enkazların kaldırılmasına da iki gün önce başlanmıştır. 
Doğanşehir ilçemiz depremden yoğun bir şekilde etkilenmiştir. Doğanşehir merkez, Erkenek, Kurucuova, Polat, Fındık ve Akçadağ Ören, Erenli, Bahri gibi eskiden kasaba olan yerleşim birimlerimiz hakikaten yerle bir olmuştur. 
Neticede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehrimizi ziyaret edip, deprem yaralarının sarılması noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatlarını verdi. Biz 11 il içerisinde depremi kontrol edip vatandaşlarımızın yaralarının sarılması noktasında koordinasyon açısından önemli mesafeler kat ettik.
Malatyalı hayırsever iş adamlarımızla hep onur duyduk. Bütün iş adamlarımız depremle birlikte şehrimizde Koordinasyon Merkezi olarak tabir ettiğimiz Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında koordinasyonun sağlanması, yaralarımıza nasıl merhem olabiliriz? Anlayışı içerisinde gece gündüz durmadan bizlerle iletişim içerisinde olmuşlardır. Erman Ilıcak Beyefendi de bunlardan bir tanesidir. Gece saat 01.00 – 02.00 sıralarında bizleri her zaman aramış ve durum hakkında bilgiler almıştır. Malatya’da ilk defa Konteyner Kenti’ni başlatma noktasında gayret göstermiş ve diğer iş adamlarımızla birlikte ihtiyaç duyulan ve koordinasyonun belirlendiği alanlara Konteyner Kenti yapılması noktasında da çalışmalar başlamıştır. 
Kalma bölgelerinde olan vatandaşlarımıza sıcak yemeklerini ve ihtiyaçlarını giderme noktasında büyük bir çalışma örneği göstermiştir. Tabi Malatya'mızı yeniden planlarken şehrimizin sosyal ve kültürel dokusunu, tarihini ve günlük yaşamını yeniden ayağa kaldıracak şekilde planlamalıyız. Bu konuda fikirlerimizi bakanlarımız ile de paylaştık. Yerinde bir dönüşüm mü yeni yerleşim alanları mı olacak henüz karar verilmedi. Sahada her konuda inanılmaz derecede aktif çalışıyoruz. Bu anlamda bütün personellerimle ne kadar gurur duysam azdır. Onlara müteşekkir olduğumu ve teşekkürlerimi ifade ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, eski Başbakanımız, Bakanlarımız, Meclis Başkanımız, Ana Muhalefetin Genel Başkanı, Muhalefet Partilerin Genel Başkanları bizzat koordinasyon merkezimize gelerek ya da bizleri telefonla arayarak acılarımızı paylaşmışlardır.  Türkiye’de en güzel milli birlik ve beraberlik örneği Malatya’mızda da kendisini göstermiştir” dedi.

Bakmadan Geçme