Malatya İli İklim Değişikliği Eylem Planı 2. Paydaş Çalıştayı Düzenlendi

Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Nikâh Salonunda 2. Paydaş Çalıştayı düzenlendi.

Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Nikâh Salonunda 2. Paydaş Çalıştayı düzenlendi.
Tüm dünyayı etkileyen iklim değişikliği sorununa karşı çözüm önerileri ortaya koymak ve bu çözüm önerilerine uygun eylem planı oluşturmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ‘Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı 2. Paydaş Çalıştayı’ düzenlendi. 
Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen çalıştayda Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sınağ, konuşmacı olarak yer aldı. 
Çalıştayda bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Demez, çalıştayın Malatya’ya ve ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Demez, yapılan çalışmanın güzel olduğunu ve devamının sağlanması gerektiğini vurguladı.
Çalıştayda konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Başkanımızın talimatlarıyla 22.07.2022 tarihi itibariyle ‘Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı’ hazırlama projesini başlattık. İlimizde daha önce böyle bir çalışma yoktu. Küresel ölçekte görülen iklim değişikliğine bağlı olarak ilimizde hissedilen kuraklık, tarımsal üretimin düşmesi, yağış rejimi ve mevsimsel geçişlerin değişmesiyle birlikte olabilecek afet ve riskler ön görülerek iklim değişikliği eylem planı kapsamında kentimizi bu koşullara fiziken hazırlamak için iklim değişikliğine karşı eylem planı ve uyum çalışmalarına gereken önemi vermemizi zorunlu kılmıştır. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya ili iklim değişikliği eylem planını sonuçlandırarak Malatya ölçeğinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ancak böylesine önemli bir küresel krizle birkaç şehirde yapılan çalışmalarla baş etmek önemli değildir. Tüm yerleşim birimlerimizde, tüm şehirlerimizde ve tüm dünyada iklimle mücadele bilincinin oluşması elzemdir. Çünkü dünya üzerinde bulunan tüm canlıların iklim kriziyle karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Böylece biyolojik anlamda çeşitli kayıpların yaşanması da kaçınılmaz olacaktır. Bu kapsamda iklim değişikliği eylem planımızın en önemli ayaklarından biri olan çalıştaylarımız büyük bir anlam ve önem taşımaktadır. Çalıştayımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından ‘Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı 2. Paydaş Çalıştayı’nda Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sınağ tarafından katılımcılara, iklim değişikliğinin nedenleri ve alınması gereken tedbirler hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. 
Ayrıca Paydaş Çalıştayına katılanların da konuyla ilgili görüş ve önerilerinin de alındığı ve bunların Eylem Planı çalışmalarında kullanılacağı bildirildi.
 

Bakmadan Geçme