Malatya'da insanlar sahipsizlik duygusu içerisinde

İYİ Parti Malatya milletvekili aday adayı Prof.Dr. Hasan Pekdemir, Malatya'da depremzedelerin şehrin geleceği ile ilgili büyük endişeler yaşadığını vurgularken

İYİ Parti Malatya milletvekili aday adayı Prof.Dr. Hasan Pekdemir, Malatya’da depremzedelerin şehrin geleceği ile ilgili büyük endişeler yaşadığını vurgularken, “ Malatya’da insanlar sahipsizlik duygusu içerisinde” dedi.

6 Şubat tarihli  Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında büyük yıkıma uğrayan ve nüfusunun önemli bölümü şehri terk eden Malatya’da, sıkıntıların dile getirilemediği ve deprem bölgesinde ağır hasar almış bir şehir  olmasına rağmen halen ,  az hasarlı bir şehir gibi  algılandığını ifade eden İYİ Parti  milletvekili aday adayı Prof.Dr. Pekdemir, “ Malatya bu deprem felaketinde en büyük yaraları almış ve büyük bir hasar görmüştür. Ancak zaman zaman medyaya yansıyan verilerde ilgili bir çok kurumun Malatya’nın bu durumundan haberdar olmadığı gibi bir izlenim yaratmakta. Medyanın afeti yaşayan diğer illere oranla Malatya konusundaki duyarsızlığı dikkat çekici. Malatya gerecek anlamda derdini ve sıkınıtılarını anlatamıyor. Bu durum şehirde yaşayan ve şehrini terk etmek zorunla kalan insanlarımızı üzüyor. İnsanlar sahipsizlik duygusu içerisinde.  Bu yaklaşımla Malatya’nın yeniden ayağa kalkmasının zor olduğu ve diğer illere göre toparlanmasının çok uzun zaman alacağı gibi bir  düşünce hakim. Eğer Malatya’yı terk eden insanlarımızın kısa sürede tekrar şehrine dönmesini istiyorsak önce şehrimizin gerçekçi tablosunun iyi anlatılması  ve bu sorunların doğru adımlarla kısa sürede nasıl çözümleneceği gibi bilgilendirmelerin yapılması gerekir. “ dedi.

Malatya’nın hafızasının silinmeden, yerinde yeniden dönüşüme önem verilmesi ve yerel unsurların şehrin yapılanmasında söz sahibi olması gerektiğini  hatırlatan Prof.Dr. Hasan Pekdemir, “  Malatya’da koordinasyon konusunda sıkıntılar var. Şehrin zaman kaybetmeye tahammülü yok. Bir an önce şehrin hafızası silinmeden, yerinde yeniden dönüşümle Malatya ayağa kaldırılmalı. Ancak görünen o ki , bu iktidar bu yükün ve sorumluluğun altından kalkacak gibi  değil. Biz Türkiye’nin ve Malatya’nın  iyi kadrolarla sorunlarından kurtulup, geleceğe daha güvenli adımlarla ilerleyeceğine inanıyoruz. O yüzden 14 Mayıs seçimleri büyük önem taşıyor. Sahada insanlarımızın büyük çoğunluğunun bu durumun farkında olduğunu ve  bu  değişime hazır olduklarını, çok  istediklerini  görmek bizleri umutlandırıyor. “şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme