Malatya'da İlk Vali Hulusi Şahin Kullanacak

Cumhuriyet'in 99. yılında Türkiye'nin yerli otomobili TOGG banttan indi. TOGG'u Türkiye'de ilk kullanacak isimler 81 ilin valileri olacak.

Cumhuriyet'in 99. yılında Türkiye'nin yerli otomobili TOGG banttan indi. TOGG'u Türkiye'de ilk kullanacak isimler 81 ilin valileri olacak. Buna göre Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da TOGG'u ilk kullanacak kişi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bunun için Togg, Türkiye’nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’nin yerli ve millî otomobili Togg’un başarısı için destek veren, dua eden herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bir memleket meselesidir’ diyerek bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine ve devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza elbette en başta da aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Togg’u seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, teknisyenlerimizi, mühendislerimizi ve şu anda bin 300 civarındaki emekçilerimizi yürekten kutluyorum. Sizler, milletimizle birlikte Nuri Demirağ’ın, Nuri Killigil’in, Vecihi Hürkuş’un ve Şakir Zümre’nin mirasını da onurlandırdınız” diye ekledi.

Cumhuriyet'in 99. yılında Türkiye'nin yerli otomobili TOGG banttan indi. TOGG'u Türkiye'de ilk kullanacak isimler 81 ilin valileri olacak. Buna göre Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'da TOGG'u ilk kullanacak kişi olacak. TOGG 'un ilk sahipleri ise Türk büyükelçiler olacak. Bu şekilde TOGG'un dünyada tanıtılması da hedefleniyor.

Bakmadan Geçme