Malatya'da Doğalgaz Sayaç Okuma İşlemleri Durduruldu

Malatya'da Doğalgaz Sayaç Okuma İşlemleri Durduruldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Mayıs tarihine kadar sayaç okuma işlemlerini durdurdu.

Resmi gazetede yayınlanan karara göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sayaç okuma işlemleri durduruldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sayaç okuma işlemleri durduruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 31 Mayıs 2023'e kadar, tüm konut aboneleri ile yıllık tüketimi 100 bin metreküp ve altında olan diğer tüm tüketicilerin Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin "tüketimlerin tespit edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma" başlıklı 48'inci maddesi kapsamında sayaç okuma işlemleri durdurulacak.

Bu süredeki toplam doğal gaz tüketimine esas fatura bedeli, 2023 yılı haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilecek.

 

Bakmadan Geçme