Malatya'da 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Av. Aslı Gizem Gündüz burada yaptığı açıklamada şunları söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Milli İrade Ocakları tarafından Yeni Camii önünde Üzüm Hoşafı dağıtıldı.
Etkinliğe 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Cemal Hanilçi, Gençlik Kolları Genel Başkanı Serkan Can Özbey,Kadın kolları Genel başkanı Avukat Aslı Gizem Gündüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Durmuş Fatma Koca Cömertler, Ayşe Melek, Ömer Serdar Mamur Gençli kolları genel başkan vekili Zeynep Erdoğan ve Malatya İl Başkanı Murat Aldemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
15 Temmuz Milli İrade Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Av. Aslı Gizem Gündüz burada yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Kıymetli vatandaşlarımız, kıymetli Basın Mensupları bugün burada Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü vesilesi ile toplanmış bulunmaktayız. 
Tarihimizdeki birçok anlı şanlı zaferden biri olan ve belki de Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının ilk adımlarından biri olan Çanakkale Zaferinin yıldönümünde yeniden diriliş ruhu ile burada bulunuyoruz. . Bu ruhu anlayamayan millet kavramını da milliyetçiliği de anlayamaz. Biz millet olarak 1915'te adeta yeniden doğduk. 253 bin Mehmetçiğimizin şehit düştüğü Çanakkale Zaferinden 107 yıl sonra bugün bizler de millet ve milliyetçilik şuurumuzu daha da ileri taşıyacağız. Canlarını; toprakları, bayrakları, dinleri, namus ve şerefleri için vermiş aziz şehitlerimizden güç alarak bugün burada bu topraklar için yapılmış fedakârlıkları ve yaşanmış acıları bir kez daha hatırlıyoruz. 
Bizim millet anlayışımızın milliyetçilik anlayışımızın çerçevesi Çanakkale'de çizilmiş ve burada tarihin akışını değiştirecek bir destan yazılmıştır. 
Çanakkale Zaferi inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu binlerce şehit vererek gösteren, tarihe unutulmaz bir damga vurmuş mukaddes bir zaferdir. Hakk’ın batılı, birliğin ayrılığı yendiği zor bir imtihandır Çanakkale. Atalarımız asırlar önce bize savaşın topla tüfekle değil, iman, inanç ve birlikle yapıldığını göstermişlerdi. Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden, bu topraklarda yaşayan her etnik unsur üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmiştir. Hem Çanakkale’de hem de 15 Temmuzda yaşananlar bize göstermiştir ki: İman, imkânı her zaman yenmiştir.”
Hemen her zaferimizde olduğu gibi burada acıyı ve hüznü de bir arada yaşıyoruz. Bugün bu Vatanın tüm imkânlarından yaralanabiliyorsak, bağımsızlığın tadını çıkarıyorsak; bu, asırlar önce ölesiye düşmanla çarpışan Mehmetçiklerimiz sayesindedir. 
Bugün hayatta olmayan Çanakkale Savaşı gazilerinden Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinden Halil Helvacı anlatır: “27. alayda Arıburnu cephesinde 9 ay çarpıştım. Bir defasında 3 gün hiç durmadan süngü harbi yaptık. Koskoca alaydan 7 kişi kalmıştık. Sonra bize on er daha verdiler. Beni de çavuş yaptılar. Bir gün düşmana Arıburnu'ndaki mevziden ateş ediyoruz. Tetiği çekiyorum tüfek patlamıyor. Yanımdaki arkadaşa 'Tüfek bozuldu galiba' dedim. Arkadaş kontrol ettikten sonra yüzüme acı acı baktı ve “Senin tüfekte bir şey yok, tetiği çeken parmağın kopmuş be adam” dedi.” 
İşte bizler burada görüyoruz ölümü öldüren kahramanlar; göğsü siper, canı süngü olanlar şimdi gömsek de sığmayacakları tarihte izliyorlar bizi ve bizler bastığımız toprağın üstünden çok, altında yatanların canlı olduğunu anlarsak kıyamayız bu toprağın tek bir taşına.
Tarihimiz boyunca her bir savaşta ve zaferde akan her bir damla şehit kanının hakkı ve vebali bizimledir. Şehitlerimiz vazifelerini yaptılar ve onlar tarihi kanları ile yazdılar, şimdi bizler ise tarihimizi en doğru şekilde anlamak ve bizden sonraki nesillere aktarmakla mükellefiz. 
Bugün burada Çanakkale’deki şehitlerimizin akan aziz kanından her bir vatandaşımıza düşen miktarını temsili olarak dağıtıyoruz. 253 bin şehidimizi unutturmamak adına birliğimizin daim olması adına elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Biliyoruz ki şehitlerimizin bir silahları olsaydı eğer; içimizdeki ayrılıkları, kardeşi kardeşe kırdıranları, bize bizi unutturanları vururlardı hiç şüphesiz.
Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak onların bıraktığı bu kutsal Vatana ve rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımıza her zaman sahip çıkacaktır. 
Bu önemli günü unutmayıp bizlerin yanında olduğunuz ve dinlediğiniz için teşekkür ederim. Lütfen şehitlerimizin ruhuna birer Fatiha okuyalım.”
15 Temmuz Milli İrade Ocakları Gençlik Kolları Genel Başkanı Serkan Can Özbey ise “Bizler bugün bu topraklarda refah içinde yaşıyorsak Çanakkale'de şahadete koşarak giden ecdadımızdandır. Bugün Çanakkale'de şehit olan 250 bin aslanın ülkemizde yaşayan kişi başına düşen kan miktarı olan 40 CC kanı farkındalık yaratmak için şişelere doldurarak Malatyalı hemşerilerimize dağıttık” dedi.
 

Bakmadan Geçme