Malatya'da 17 Bin Kişi Konteyner Kentlere Yerleştirildi

6 Şubat depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da 8 ayrı noktada kurulan 6 bin 976 konteynerde yaklaşık 17 bin kişi yaşamını sürdürüyor.

6 Şubat depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da 8 ayrı noktada kurulan 6 bin 976 konteynerde yaklaşık 17 bin kişi yaşamını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya’da barınma sorununun çözülmesi için AFAD tarafından çalışmalar süratle devam ediyor. İlk etapta 71  bin 662    çadırın dağıtıldığı kentte, vatandaşların konteynerlere geçişi için altyapı çalışmalarına başlandı.

Şehrin muhtelif yerlerinde belirlenen merkezlerde iş makineleri aracılığıyla elektrik ve su hattının döşendiği alanlara ısı yalıtımlı konteynerler yerleştiriliyor.

Kent genelinde barınma sorunun çözümü için merkez ilçelerde 35, diğer ilçelerde 23 olmak üzere toplam 58 noktada, 6 bin  976  konteyner kurulumu gerçekleştirilecek.

Muhtelif yerlerde kurula geçici konaklama merkezlerinde şuana kadar 8 noktaya vatandaşlar yerleştirildi. Bu alanlarda içerisinde elektrikli ısıtıcı, ocak, sıcak su, mutfak ve banyonun yer aldığı 6 bin 976  konteyner kuruldu. Yaklaşık 17 bin depremzedenin yerleştirildiği bu bölgelerde temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı, Berber hizmeti, Sağlık hizmeti ile çocuklar için eğitim hizmeti ve sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bakmadan Geçme