Malatya Çadır Kente İlk KARATE Antrenmanı Başladı

6 Şubat 2023 tarihleri arasında 11 ilimizde meydana gelen deprem de ilimize de bir çok spor kulüplerimiz ağır hasarlı olup kapanmış bulunmaktadır.

6 Şubat 2023 tarihleri arasında 11 ilimizde meydana gelen deprem de ilimize de bir çok spor kulüplerimiz ağır hasarlı olup kapanmış bulunmaktadır.

Deprem nedeniyle yeniden yaraları sarıp ilimizin ayağa kalması için ( Japon Shotokan Karate Assocıatoın) Türkiye Malatya  temsilcisi Antrenör ve Milli Hakem  Muhammet Kemal GÜLŞEN  ilimizde çadır kentte ilk Karate antrenmanlarına başlamış bulunmaktadır.
JSKA Türkiye Malatya Temsilcisi Muhammet Kemal GÜLŞEN Konuşmasında  bu zor  günlerde spor ve hareketli yaşam birçok önem arz etmektedir. Özellikle çocuklar bu konunun mihenk taşı olarak değerlendirilmelidir. Çünkü çocuklar sürekli gelişmekte oldukları için daha tükenmez enerji sistemlerine sahiptirler. Bu dönemde çocuklara sporsal aktiviteler önerilmeli ve gelişimleri’ de spor ile birlikte desteklenmelidir. Çocuklar fizyolojik olarak iyi olduğu kadar psikolojik ve sosyolojik olarak da iyi olmalıdır. Bu dönemde birçok çocuk hareketsizliğin doğurduğu enerji birikmesiyle psikolojik sorunlarda yaşayabilmektedir. Bu sorunların önüne geçebilmek için; Çocukların beden ve zihin mekanizmalarının birlikte çalıştırabileceği egzersizlere yönlendirilmelidir. Bu egzersizlerden biride karatedir. 
Karate- Do sporu gerek teknik çalışmayla bedeni çalıştırdığı kadar taktik çalışmalarla’ da zihni çalıştırmaktadır. Aynı zamanda Do felsefesine dayanan karate de disiplin çok önemlidir. Disiplin ve saygı üzerine kurulan karate sporuyla çocuklar, disiplin, otokontrol ve öfke unsurlarını kontrol edebilip ve aynı zamanda gelişim gösterebileceklerdir. Birçok çocuk otokontrolü ve öfke kontrolünü sağlamakta güçlük çekmektedir. İşte karate sporundaki amaç ise çocukların kontrol mekanizmalarını geliştirmek ve öfke duygularını törpülemektir. Karate do birçok fizyolojik yararı’ da beraberinde getirmektedir. Bunlar temel motorik özellikler diye adlandırılır. Temel motorik özellikler; Kuvvet, sürat ve dayanıklılık parametreleridir. Bu parametreler çocukluk döneminde geliştirilmeye başlanırsa, çocuk yaşıtlarına oranla hem fizyolojik hem de psikolojik bir gelişmeyle fark yaratacaktır. 
Aynı zamanda kas sistemleri ve kas sisteminin gelişmesine paralel olaraktan’ da sinir sistemlerinde gelişme görülecektir. Buda çocukların daha kuvvetli ve sağlam bir fiziki yapıya sahip olmalarını sağlayacaktır. Bunun yanında stres ve kaygı düzeyinde düşüş meydana gelecek ve özgüven artışı sağlanacaktır. Aynı zamanda sosyal ilişkileri gelişecek ve farklı bakış açılarıyla olayları değerlendirecek aynı zamanda problemler karşısında pratik düşünme kabiliyeti’ kazanacaktır. Bir hobi olarak başlanan karate sporuyla belki’ de ileriki zamanların şampiyonları ve başarılı milli sporcuları yetişecektir. 

Bu kapsamda, Bugün küçükleri yarının büyükleri olan tüm öğrencilerimizin gelişmesi için  T.C. Yeşilyurt Kaymakamlığı Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü başlatmış olduğu karate kursu ilimiz de çadır kentlerde devam etmektedir. İlimize ve bizleri deprem zedeler ile bir araya getiren, T.C. Yeşilyurt Kaymakamlığı Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  kurs açma Müdürümüz Halil GÜRBÜZ'e desteklerinden ötürü çok teşekkür ederiz. Her şey Güzelim Malatya'mızın güzel insanları için kursumuz ilimize hayırlı ve uğurlu olsun.
 

Bakmadan Geçme