• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün faaliyet raporu açıklandı

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün faaliyet raporu açıklandı

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün 2022 yılının ilk 7 ayında yaptığı faaliyetlerin raporu İl Müdürü Galip Sökmen imzasıyla yayımlandı.

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün 2022 yılının ilk 7 ayında yaptığı faaliyetlerin raporu İl Müdürü Galip Sökmen imzasıyla yayımlandı.

Raporun giriş açıklamasında İl Müdürü Galip Sökmen, ”Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak birlik ve beraberlik içinde; ailenin güçlü, bireyin mutlu olduğu, çalışan ve üreten daha müreffeh bir toplum hedefiyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Başta kadın, çocuk, yaşlı, engelli vatandaşlarımız olmak üzere özel politika gerektiren gruplara yönelik koruyucu ve önleyici programlar geliştirilmekte; bunlara maddi ve istihdam imkânlarını artırmaya yönelik destekleme ve farkındalık çalışmaları yapılmakta, çalışma hayatına yönelik mevzuatımız değişen ihtiyaç ve sorunlara göre güncellenmektedir. Ayrıca bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz için Malatya İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapmak için çalışmaktayız. Bununla birlikte 808.692 Nüfuslu ilimizde İl Müdürlüğü olarak gerekli çalışmalarımızı önemseyerek her geçen gün faaliyetlerimizi arttırarak çalışmalarımız devam etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Malatya İl Müdürlüğü olarak Bakanlığın belirlemiş olduğu stratejik eylem planı doğrultusunda; Çocuk, Kadın, Engelli, Yaşlı, Şehit ve Gazi yakınlarına yönelik çalışmalara devam edildiği anımsatıldı.

Ödenek ve hizmetlerin paylaşıldığı rapora göre;

Evde Bakım Hizmetleri için Malatya’da bulunan 6 bin 704 engelli bireye bakıcılık yapan 6 bin 411 kişiye toplamda 113 milyon 55 bin 396 ödeme yapıldı.

Sosyal Ekonomik Destek Hizmetleri (SED) kapsamında 1206 müracaat yapıldığı, 10 bin 778 çocuklu 12 bin 248 aileye toplamda 21 milyon 647 bin 323 TL destek ödemesi yapıldığı belirtildi.

Koruyucu Aile Hizmetleri kapsamında Ocak-Temmuz ayları arasında 7 müracaatın olduğu, ortalama 41 aileye 46 çocuğa baktığı için 1 milyon 64 bin 661 TL destek verildi.

1 Ocak – 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yeni doğan bebek için yapılan müracaat sayısının 4 bin 356 olduğu belirtilirken, bu ailelere toplamda 1 milyon 994 bin 101 TL destek ödemesi yapıldığı kaydedildi.

HUZUR EVİNDE 86 VATANDAŞA BAKILIYOR

Malatya Huzur Evinde 86 yaşlı vatandaşa hizmet veriliyor. Huzur evi için yapılan müracaatlardan kurum bakımına yerleşemeyen ve sıra bekleyen 3 yaşlı vatandaşın olduğu belirtildi. Ocak – Temmuz aylarında Huzur Evi için 21 kişinin müracaat ettiği aktarıldı.

SEVGİ EVLERİNDE 224 ÇOCUĞA BAKILIYOR

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından; MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde 0-18 yaş aralığında 126 çocuk kapasitesinin olduğu, 111 kayıtlı çocuğun fiilen kuruluşta korunma ve bakım altında olduğu belirtildi. Bu çocukların 38’i okul öncesi, 69’u ise ilk-orta öğretime devam ediyor. 9 çocuk ise ÇOKİM biriminde kalıyor.

Malatya Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde ise 13-18 yaş aralığında 54 çocuğa hizmet veriliyor. Bunlardan 34 çocuk fiilen kuruluşta korunma ve bakım altında, 20 çocuk ise yaz tatilinde olduğu belirtildi.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde ise, 0-18 yaş aralığında 59 kayıtlı çocuğun bulunduğu belirtildi. Bunlardan 56’sının fiilen kuruluşta olduğu, 3 gencin Üniversite eğitimlerine devam ettiği aktarıldı.

KADIN KONUK EVLERİ 490 KİŞİYE HİZMET VERDİ

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2022 yılı faaliyet raporuna göre; Müdürlüğü bünyesinde bulunan 2 Kadın Konuk Evinde 7 ay içerisinde 287 kadın, 203 çocuğa hizmet verildi. Şuan mevcut evlerde 15 kadın ve 21 çocuğa hizmet verildiği belirtildi.

Malatya Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışman Merkezi Müdürlüğünde, 13+ ruhsal engeli kadılara hizmet veren 48 kapasiteli kurumda 44 engelliye yatılı bakım hizmeti sunulduğu aktarıldı. Kabul için sırada 21 engelli bireyin beklediği kaydedildi. 

Bakmadan Geçme