Mahalle Muhtarları Battalgazi'ye Niyazi Mısri Makamı Yapılmasını İstiyor

Mahalle Muhtarları Battalgazi'ye Niyazi Mısri Makamı Yapılmasını İstiyor

Battalgazi İlçesi mahalle muhtarları Malatyalı mutasavvıf Niyazi Mısri’nin makamının Battalgazi ilçesinde yapılması konusunda istişarede bulunmak amacıyla Kent Niyazi Mısri Çalışma Grubu üyeleri ile bir araya geldiler.
Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Aydemir, Şehir Gönüllüleri Meclisi Mehmet Karabay, Ağılyazı, Karabağlar, Karahan, Meydanbaşı, Yarımcahan, Alacakapı Mahalle Muhtarları katıldı. 
Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya’lı Niyazi Mısri hakkında bilgi verdi. Niyazi Mısri’nin Malatya için çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Artan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Niyazi Mısri’nin Malatya’da bir makamı yapılması konusunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Aydemir, Niyazi Mısri’yi anlamak ve anlatmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlediklerini söyledi. Niyazi Mısri’nin Malatya’da makamı yapılması konusunda çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Aydemir, “ Tarih kokan bir ilçemiz olan Battalgazi ilçemizde makamın yapılması konusunda mahalle muhtarlarımızın ziyaretleri bizleri fazlası ile mutlu etmiştir” dedi.
Mahalle muhtarları Niyazi Mısri makamının Battalgazi ilçesinde yapılması konusunda her türlü desteği vereceklerini belirterek yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Niyazi Mısri Çalışma Grubuna teşekkür ettiler. 
 

Bakmadan Geçme