Loveland (2022)

Yakın gelecekte bir Çin megaşehrin içinde geçen bilim kurgu romantik yapımda baş rolleri Ryan Kwanten ve Hugo Weaving

Yakın gelecekte bir Çin megaşehrin içinde geçen bilim kurgu romantik yapımda baş rolleri Ryan Kwanten ve Hugo Weaving isimli iki ünlü oyuncu paylaşmaktadır. Yönetmen koltuğunda Ivan Sen bulunmaktadır. Kısa dramalarda oldukça başarılı olan Sen’in altıncı film Loveland, ölen bir tetikçinin yaşadığı aşk hikayesini anlatmaktadır. Bunun yanı sıra Loveland, Sen’in tüm dünyada yayına giren ilk film izle  olmuştur. Daha önceki filmleri Beneath the Clouds (2002), Dreamland (2009),film Toomelah (2011), Mystery Road (2013) ve Goldstone (2016) isimli yapımlardan oluşmaktadır. Üç sahneli kısa drama yapımları niteliğinde olan bu filmler, Sen’in oldukça tecrübe kazanmasını sağlamış ve kazandığı bu tecrübeleri Loveland’a aktararak izleyiciyi içine çeken bir yapım ortaya çıkartmayı başarmıştır. Öte yandan aynı zamanda Sen’in Mystery Road isimli filminde de rol alan Hugo Weaving, bu filmdeki başarısı sayesinde birçok ödül kazanmıştır. 

İşi olmadığı zamanlarda robotlarla romantik ilişkiler yaşayan Jack (Ryan Kwanten), neon ışıkların kapladığı göz kamaştırıcı bir megaşehirde yalnız bir varoluş yaşayan bir tetikçidir. April (Jillian Nyugen) isimli bir karaoke dansçısıyla tanışması üzerine gerçek insan aşkının ne olduğunu öğrenir. Ancak sonradan Jack bir hastalığa kapıldığını fark ettiğinde April’e olan aşkı beklemek zorunda kalır. Jack’in önceki çalıştığı işverenleri vücudunun gizemli bir şekilde çürümesine sebep olan bir virüs enjekte etmiştir. Bununla birlikte robot katiller tarafından kovalanmaya başlar. Hastalığına ve birtakım diğer gizemlerin açığa kavuşturulmasına yardımcı olabilecek tek dostu Dr. Bergman (Hugo Weaving) ismindeki arkadaşıdır. Ama Jack, başına gelen onca beklemediği şeyden dolayı Dr. Bergman’a da güvenemez. İçinde birtakım şüpheler olmasına rağmen Jack’in, Dr. Bergman’a güvenmekten başka bir şansı yoktur. Kendisini öldürmeye çalışan robot katillerden kaçarken, bir yandan da kapıldığı bu virüsü yenmeye çalışan Jack’in aklında April’den başka birisi gelmez. Hayatta kalmasının tek amacının April olduğunu fark edince de, gerek virüsü gerekse de kendisini öldürmeye çalışan kişilere karşı mücadelesi Jack’e cesaret verir. 

Konusu yukarıda anlatıldığı gibi olan film Çin’de bulunan Hong Kong ve Macau ile Avustralya’da bulunan Queensland ve Brisbane kentlerinde çekilmiştir. 1950 yılında çekilmiş olan ve Rudolph Maté tarafından yönetilmiş olan D.O.A. isimli yapımdan esinlenmiştir. Klasik Amerikan filmi olan yapım yavaş bir tempoya sahipti ve kara film temasına uygun olacak şekilde çekilmişti. Loveland ise, kara film temasını komple kaldırıp seyircisinin karşısına neon film temasını getiriyor. Bu neon tema, son dönemlerde toplumun oldukça ilgisini çektiğinden dolayı, televizyon ve sinema dışında da olmak üzere, birçok alanda kişilerin karşısına çıkmaktadır. 

https://www.fullhdfilmizlesene.pro

Bakmadan Geçme