Kulüp Sözcüsü Ramazan Yeşilova'dan şok bir iddia geldi.

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, Youssouf Ndayishimiye 'nin ikinci transfer payının Adil Gevrek döneminde Başakşehir FK'ya satıldığını belirterek

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, Youssouf Ndayishimiye ’nin ikinci transfer payının Adil Gevrek döneminde Başakşehir FK’ya satıldığını belirterek,” Damardan kan bırakmadılar. Aslında ben bunların planlı programlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü herhalde bu beyefendi artık gideceğini ve bırakacağını anladığı an, kulübün içerisindeki bütün her şeyi aslında bu kulübün çıkarlarını, menfaatlerini düşünmeden, sadece kendi menfaatinin derdine düşmüş ve gitmeden bütün her şeyin temizliğini yapıp öyle gitmiş.” Dedi.

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, Youssouf Ndayishimiye ’nin ikinci transfer payının Adil Gevrek döneminde Başakşehir FK’ya satıldığını belirterek,” Damardan kan bırakmadılar. Aslında ben bunların planlı programlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü herhalde bu beyefendi artık gideceğini ve bırakacağını anladığı an, kulübün içerisindeki bütün her şeyi aslında bu kulübün çıkarlarını, menfaatlerini düşünmeden, sadece kendi menfaatinin derdine düşmüş ve gitmeden bütün her şeyin temizliğini yapıp öyle gitmiş.” Dedi.

Almanya Bundesliga takımı Bayer Leverkusen, Başakşehir kulübüne Youssouf Ndayishimiye'yi transfer etmek için resmi teklif yaptı. Taraflar arasında görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Transferin gerçekleşmesi durumunda Yeni Malatyaspor’un yüzde 20 pay alacağı beklenirken, Kulüp Sözcüsü Ramazan Yeşilova’dan şok bir iddia geldi.

Kulüp sözcüsü Yeşilova, Adil Gevrek yönetiminin Ndayishimiye’nin ikinci satışındaki yüzde 20’lik payı Başakşehir FK’ya sattığını belirterek, ”Son birkaç gündür Youssouf Ndayishimiye ile ilgili bu haberleri gördük. Önemli bir konu. Burada biz gelmeden önce Ndayishimiye’nin bizim almamız gereken ikinci satıştan payını Adil Bey gitmeden önce satmış. Başakşehir kulübüne satmış. Dolayısı ile bizim orada ikinci satış ile ilgili Youssouf Ndayishimiye ile ilgili gelecek bir paramız yoktur. O tarihin sözleşmeleri duruyor ve biz onları tüm basına dağıtacağız. Sözleşmeleri de mevcut ve bu aşikâr. Özellikle sıkıntılı pandemi sürecinin yaşandığı dönemde oradaki payımızı tekrar Başakşehir ile görüşerek satmış. Aslında ben bunların planlı programlı olduğunu düşünüyorum.  Çünkü herhalde bu beyefendi artık gideceğini ve bırakacağını anladığı an, kulübün içerisindeki bütün her şeyi aslında bu kulübün çıkarlarını, menfaatlerini düşünmeden, sadece kendi menfaatinin derdine düşmüş ve gitmeden bütün her şeyin temizliğini yapıp öyle gitmiş.” diye konuştu.

Kulübün Angle Noir F.C. takımına Ndayishimiye transferinden dolayı 251 bin dolar (satış %10 bonservis hakkı) borcu olduğunu anımsatan Yeşilova, ”Burada hiçbir şekilde kulübün menfaatleri düşünülerek hiçbir şey yapılmamış. Bir taraftan Ndayishimiye’nin ikinci payını, satış payından gelirini satarken, diğer taraftan eski kulübüne olan borç ödenmiş olsa belki iyi niyetle gidilmiş derdim. Bir taraftan satmış ama bir taraftan da borcu ödemiş diye. Burada tamamen iyi niyetten yoksun bir şekilde, sadece kendi menfaatlerini ve kendi çıkarlarını düşünerek özellikle son yılda bu olaylar oluyor.

Biz bu durumu kendi içimizde tartışırken; o dönemde siyasilerden yardım gelmedi, TFF ’den para vardı gelmedi, kur arttı acaba bundan dolayı mı böyle bir şeyin içine girdi diye iyi niyetli düşünen arkadaşlarımız var. Ben bu konuda netim. Adil Gevrek ’in isminin geçtiği hiçbir yerde ben tanımam etmem ama iyi bir niyetim olmaz, olamaz.” İfadelerine yer verdi.

DAMARDA KAN BIRAKMADILAR!

Kulübün hiç gelir kaynağı olmadığını vurgulayan Yeşilova, ”Bir kulübün içerisinde yani kusura bakmasınlar ama bir damarında kan bırakılır ya. Hayatta kalması için bir damarında da bir kan bırakılır. Bu kadar olmamalı. Ben bu konuda iyi niyetli olmadığını düşünmüyorum.  Evet, sıkıntılı bir süreçteydi. Bunlar geçerli bir sebep değildi. Bu sıkıntıyı yaşayan bir tek Yeni Malatyaspor kulübü değildi, tüm kulüpler sıkıntıdaydı. Eğer bunların içerisinde Yeni Malatyaspor kulübü batma noktasına geldiyse, bugün 400 milyonu aşan bir borç ile bir alt lige düştüysek burada kimse kusura bakmasın herkesi bu anlamda sorumlu ve suçlu tutarım. Burada benim bu noktada tek sorumlu ve suçlu tuttuğum kişi Adil Gevrek değil. Onun döneminde ki halen de yapıyorlar, siyasi ve idarecilerdir. Bir kulüp bu kadar boş bırakılmamalı, bu kadar denetimsiz bırakılmamalıydı.  Hiçbir şekilde konular ile ilgili bihaber siyasetçilerimiz var. Şuanda kulübün içerisinde hepiniz farkındasınız bir lira geliri yoktur. Gelir kaynağımız sıfır. İkinci satışlar yok. Bir tek Ndayishimiye ile ilgili bir beklentimiz vardı. O da bu şekilde sonuçlandı. Neticesinde ikinci payı da hiç etmişler.” Sözlerini kullandı.

Türkiye serüvenine Yeni Malatyaspor'la imza atan Ndayishimiye, 2019-2020 sezonu öncesinde Aigle Noir FC'den 45 bin dolar karşılığında transfer edildi ve ilk sezonunda asgari ücret maaş aldı. 23 yaşındaki Burundili futbolcu, 2020-2021 sezonu ara transfer döneminde ise 2 milyon 150 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Başakşehir'in yolunu tuttu. Şimdi ise Ndayishimiye, Almanya Bundesliga takımı Bayer Leverkusen yolcusu.

Stoper ve 6 numara pozisyonda oynayabilen Youssouf Ndayishimiye, İstanbul temsilcisinde 63 maçta forma giydi ve 6 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bakmadan Geçme