Korku dağları sarmış, Arguvan halkı demokrasi dersi verecek

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, Arguvanlıların bugüne kadar onurlu ve özgür iradesine sahip çıktığını belirterek, “Arguvan’ın iradesini kendi bencilliklerine kurban edenler unutmasınlar ki, hiçbir güç Arguvan halkının iradesinin üstünde değildir. Korku dağları sarmış ama korkunun ecele faydası yok. 31 Mart akşamı Arguvan halkı demokrasi dersi verecektir” dedi. 

İsim vermeden Ağbaba’yı eleştiren ve Arguvan’ı kaybedeceğini anlayınca Arguvan’ı hatırladığını ifade eden Kızıldaş, “Belediye başkanlarını, meclis üyelerini pazarlamaktan, Arguvan aklının ucuna gelmedi de bugün mü geldi? Kimsenin şüphesi olmasın ki, Arguvan halkı, kendisini yok sayanlara 31 Mart’ta tarihi bir ders verecektir” diye konuştu.

Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde düzenlenen Demokrasi Şenliğinde Arguvanlılarla bir araya geldi.

Mehmet Balaban, Yeşim Binbir ve Ozan Müslüm Bozkurt, birbirinden güzel eserleri Arguvanlılar için seslendirdi.

“31 Mart akşamı yeniden tarih yazacağız”

Arguvan halkının yoğun ilgi göstedirdiği etkinlikte konuşan Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında halkın gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür etti. Arguvanlıların özgür iradesinin ve onurlu yaşam tercihlerinin her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Kızıldaş, Arguvanlıların gösterdiği bu ilginin 31 Mart akşamı yeniden tarih yazacaklarının göstergesi olduğunu söyledi.

“Korkunun ecele faydası yok”

İsim vermeden Veli Ağbaba’yı eleştiren ve “Ne kadar parti üst düzey yöneticisi ve milletvekili varsa Arguvan’a getirdi” diyen Kızıldaş “Kıymetli Arguvan'lılar korku dağları sarmış. Ne kadar Malatyalı ne kadar partinin üst düzey yöneticisi varsa, Arguvan'a getirmeye çalışıyorlar, yalvarıyorlar. Arguvan elden gidiyor, Arguvan'ı kaybediyoruz diye. Bugüne kadar aklın nerdeydi vekil? Belediye başkanlarını, meclis üyelerini pazarlamaktan, Arguvan aklının ucuna gelmedi. Bugün mü aklına geldi? Arguvan halkının iradesine hiçe sayıp, bugün milletvekillerinden, genel başkan yardımcılarından medet umanlar unutmasınlar ki, Arguvanlı onlara gereken dersi verecektir” ifadelerini kullandı.

“Barış içinde yaşamaya devam edeceğiz”

Arguvan’da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ayrım yapmaksızın hizmete devam edeceğini ifade eden Kızıldaş, şunları söyledi:

“Biz sizlere hizmet etmek için bu yola çıktık. Sizlere hizmet etmeye de devam edeceğiz. Biz Arguvan'da ayrı gayrimiz yok dedik. Bugün burada toplanan kalabalıkta şunu görüyoruz. Alevisiyle, sünnisiyle, türkü ve kürdü ile bu salonu doldurdunuz. Biz hep birlikte yaşıyoruz barış içerisinde, Arguvan'lı bugüne kadar hoşgörüsüyle, anlayışıyla birlikte yaşamayı başardı, Türkiye'ye örnek olmayı başardı. Bundan sonra da Arguvan'ımızda barış icinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.”

 

Bakmadan Geçme