Konteyner Kentlerin Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Latif Okyay

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Latif Okyay, Malatya’da kurulmakta olan konteyner kentler hakkında açıklamalarda bulundu. Okyay, vatandaşların barınma ihtiyacını geçici olarak karşılayacak konteynerlerin altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya’da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Kentin muhtelif yerlerine kurulmakta olan konteyner kentlerin altyapı ve tesviye çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapıldığını ifade eden Okyay, 7/24 esasına göre çalışarak, vatandaşların barınma ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanacağını vurguladı.

OKYAY: BELEDİYEMİZ ALTYAPI ÇALIŞMALARINI HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR

Malatya’nın birçok noktasında konteyner kentlerin kurulduğunu söyleyen Okyay, konuşmasının devamında,  “Öncelikle depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vatandaşlarımızın, milletimizin başı sağ olsun. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk saatlerinden bu yana gerekli çalışmaları sahalarda yürütüyoruz. Tabii depremin ilk saatlerinden bugüne kadar olan çalışmalarımızda değişiklikler oldu. Depremin ilk saatlerinde işimiz, enkaz altında olan vatandaşlarımızı arama kurtarma ile enkaz altından çıkardık. İkinci aşamada ise sahada çadır kurma işlemlerini başlattık. Çadır kentteki lavabo ve banyoların altyapı işlemlerini, sahadaki zemin düzenlemeleri, asfalt serimi gibi çalışmalar yürütüldü.

Şu anda ise konteyner kentlerimizin kurulum sürecini başlattık.  Altyapı işlemlerini büyük oranda tamamladık. Konteyner kent kurulacak sahalarımızı belirledik. Doğuda AFAD Genel Müdürlüğümüz Teknokentte konteyner kurulumu yapıyor. Bulgurlu Bölgesinde bin konteynerlik alanda ise belediyemiz altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Battalgazi’de Engelsiz Yaşam Merkezi arkası, Gelinciktepesi, Hanımınçiftliği ve Sancaktar mahalleri gibi konteyner kurulacak alanların altyapı çalışmaları belediyemizce büyük oranda tamamlandı ve konteynerlerimiz yerleştirilmeye başlandı.

Yeşilyurt Bölgesinde Nikâh Sarayının bulunduğu alanda altyapı çalışmalarımızı tamamladık ve konteyner kurulumuna başladık. Yakın zamanda vatandaşlarımız AFAD tarafından ilgili kriterlere göre bu konteynerlere yerleştirilmeye başlanacak. Bu çalışmaların yanı sıra Erman Ilıcak Fen Lisesi yan tarafında konteyner kent çalışması tamamlandı ve vatandaşlarımız yerleştirildi. Yine Manas Evlerininyan tarafında hayırsever iş adamlarının yaptığı yaklaşık bin konteynerlik alan var. Buranında altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konteynerler kuruldu ve vatandaşlarımız yerleştirilmeye başlandı. Ayrıca Yeşilyurt ilçesi Cemal Gürsel Mahallesi’nde bin konteynerlik altyapı çalışmalarını başlattık. Kaynarca Mahallesi’nde de konteyner kent için altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve AFAD’ın talimatlarıyla sahadaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımız için kalıcı konutlar tamamlanana kadar var gücümüzle çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın 7/24 çalışma esasına göre, bizlerde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için bütün iştirak şirketlerimizle beraber sahalarda, çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermek için çalışıyoruz. Malatya’mızın eski güzel günlerine dönmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Ben emeği geçen tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme