Kızılay Başkanı Kınık: İstifa edersem kaotik bir durum oluşur

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 'Kamuoyunda Kızılay kendi deposunda olan çadırı götürüp vatandaşa sattığı şeklinde lanse edildiği için kamuoyunda itiraz oluşmuştur, çarpıtılmıştır.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Kamuoyunda Kızılay kendi deposunda olan çadırı götürüp vatandaşa sattığı şeklinde lanse edildiği için kamuoyunda itiraz oluşmuştur, çarpıtılmıştır. Vatandaşın bağışı ile yapılan çadır yoktur nefret objesine dönüştürüldük” sözlerini kullandı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, farklı yerlerden 5-6 maaş aldığı iddialarını bir yerden maaş aldığını söyleyerek yalanladı.

“AHBAP’a çadır satıldığından haberim yoktu”

Kızılay Başkanı Kınık, AHBAP Derneğine çadır satılmasına haberim yoktu cevabını verdi. Kınık, “Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı’nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP’a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük. AHBAP isteyince iktisadi kuruluş satışını yapmış, bana sorsalar bunu yapmazdım. Kamuoyunda Kızılay kendi deposunda olan çadırı götürüp vatandaşa sattığı şeklinde lanse edildiği için kamuoyunda itiraz oluşmuştur, çarpıtılmıştır. Vatandaşın bağışı ile yapılan çadır yoktur nefret objesine dönüştürüldük” sözlerini kullandı.

Kınık, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Kendi bünyemizdeki yaklaşık 50 bin stoğumuzdaki çadır ile beraber 93 bin 551 çadır, hareket paydaşlarımızla bölgeye seferber ettik. 6 Şubat'tan bu yana fabrikalarımız sadece AFAD için çadır üretmekte ve 36 bin 720 adet çadırı da üretip sahaya 130 bin 271 adet çadırı, 474 bin 249 battaniyeyi, 51 bin ısıtıcıyı ve yaklaşık 10 bin yatağı sevk ettik.

Çadır fabrikamız günlük bin 200 adet afet çadırı üretme kapasitesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Son 2 yılda 51 bin 480 adet çadırı AFAD'a teslim ettik. Malatya 'da faaliyet gösteren ve depremden 3 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi olarak açmış olduğu, Kızılay Sistem Yapı Konteyner Fabrikamızda da günlük 50 konteyner üretimle 800 konteyneri depremzede vatandaşlarımıza sunduk.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında bize taahhüt edilen yaklaşık 919 milyon lira bağışın 565 milyon lirası hesaplarımıza geçirildi.

“İstifa edersem kaotik bir durum oluşur”

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in Kınık’a “Neden istifa etmiyorsunuz?” diye sorması üzerine Kınık, “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay Genel Başkanı ve yönetim kurulunun istifası durumunda idari anlamda işlemler durur. Sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür” sözleriyle cevap verdi.

Büşra İrem ÇAM/Ankara, BHA- 

Bakmadan Geçme