Kızılay'a, Akşener ve Davutoğlu'ndan sert tepki

Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin 3'üncü gününde AHBAP'a Kızılay'ın çadır sattığı iddiaları üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kızılay'a ağır sözlerde bulundu.

Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin 3’üncü gününde AHBAP’a Kızılay’ın çadır sattığı iddiaları üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kızılay’a ağır sözlerde bulundu.

AHBAP’ın bugün sosyal medya hesabından Kızılay’dan 46 milyon Lira’ya çadır aldığını iddia etmesi üzerine Kızılay Başkanı Kerem Kınık cevap vermişti.

Arka arkaya yapılan açıklamaların ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Akşener, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

‘İyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumak, dirençliliğini artırmak ve ızdırabını dindirmek için çalışmak' anlayışıyla kurulan Türk Kızılay'ını, paranın gücüyle insanını yalnız bırakan, bin bir dümen kurup içini boşaltan bir anlayışa mahkum ettiniz. Yazıklar olsun!

Davutoğlu ise, "Kimin malını kime sattınız? İnsanlar sokakta çaresizce çadır beklerken, Kızılay çadır satışı yapamaz. O çadırlar ücretsiz olarak bölge halkına ulaştırılmalıydı. Bunun adı iş bilmezliktir, akıl tutulmasıdır. Ülkemiz ve asil milletimiz bunu hak etmiyor." İfadelerini kullandı. (Büşra İrem Çam – Birlik Haber Ajansı)

 


 

Bakmadan Geçme