Kitapları Enkaz altında kalan Öğrencilere Sınav seti hediyesi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından deneme seti hediye edildi.

‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da evleri hasar gören ve konteynerlere yerleşerek eğitimlerini konteyner kent eğitim kampüslerinde devam eden çocuklara Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından deneme seti hediye edildi. 
Asrın felaketi sonrasında evleri yıkılan ve hasar gören depremzedeler konteyner kentlerde yaşamaya devam ederken, çocukların eğitimlerine devam etmesi içinde konteyner kent içerisinde eğitim kampüsleri kuruldu. Konteyner kentlerde aileleriyle yaşamaya başlayan çocuklar kampüslerde eğitime devam ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de eğitimlerine devam eden çocukları ziyaret ederek onlara deneme seti hediye etti. 8’nci sınıflara TYT deneme seti, 12. sınıflara da YKS deneme seti hediyelerini sınıflara götüren ve çocuklara moral veren Başkan Güder, “Yarış içerisinde olan çocuklarımızın bu zor süreçten etkilenmelerini istemiyoruz ve çocuklarımızın her zaman yanında olacağız.” dedi.
BAŞKAN GÜDER: “ÇOCUKLARIMIZA DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ”
Başkan Güder, “Bu konteyner kentimiz Battalgazi bölgesinin en büyüğü. Burada 2 bin 120 konteyner kuruldu. Yaklaşık on bin civarında vatandaşımız konteyner kentimizde barınıyor. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılarken öğrencilerimizin de sınavlarına çalışmaları gerekiyor. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan kitapları enkaz altında kaldı. Bizde Battalgazi Belediyesi olarak öğrencilerimizin kaynak ihtiyacını karşılamak için deneme setleri yaptırdık. Bu ihtiyaçları periyodik halde öğrencilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu süreçte diğer arkadaşlarıyla yarışırken bu dönemde etkilenmemelerini istiyoruz. Bizler çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Konteyner kentte kalan öğrenci sayımız 904’dür. Bu sayıda her geçen gün daha da artacak. Çocuklarımıza desteğimizi her zaman olduğu gibi esirgemeyeceğimiz. Yavrularımızın sıkıntılarını da Milli Eğitim Bakanımızla sürekli konuşuyoruz. Öğretmenlerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gençlerimizde zor bir afet yaşadı. Yavrularımız pes etmediler, etmeyecekler. Çocuklarımıza baktığımızda deprem psikolojisini üzerlerinden atmışlar. Biz de onları hayata adapte etme adına onlarla birlikte olacağız.” İfadelerini kullandı.
“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 Her zaman öğrencilerin yanında olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Teknokent Konteynerkent Eğitim Sorumlusu Hüseyin Aktaş, “Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yaşadığımız bu felaket tüm insanlarımızı olduğu gibi çocuklarımızı olumsuz etkiledi. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin çalışma kitapları enkaz altında kaldı. Yardımcı kaynak ve test noktasında sıkıntı yaşıyorlardı. Belediyemiz bu anlamda her zaman destek oluyordu. Bu süreçte de yine destek oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. Konteyner kente eğitime devam eden ve kitaplarını alan öğrenciler de Başkan Güder’in bu hediyesinden dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme