Kırtasiyeci Esnafı Nefes Bekliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar ve tam kapanma derken bu süreçte en büyük yarayı alan sektörlerden biri Kırtasiyecilik Sektörü oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar ve tam kapanma derken bu süreçte en büyük yarayı alan sektörlerden biri Kırtasiyecilik Sektörü oldu. Uzaktan eğitim sürecinin devam etmesiyle zor bir yıl geçiren Kırtasiyeciler şimdi de zam şokunu yaşıyor. 
Kademeli normalleşme sürecinin ikinci adımında eğitim kurumlarının kısmen faaliyete başlaması ile birlikte yeniden işyerlerinde kepenk kaldıran Kırtasiyeci Esnafı rafları doldurmak isterken zam şoku ile karşılaştı. Toptan ürünlerde yapılan zamların Zincir Marketlerde toptan fiyatın altına defolu ürünlerin satışının yapılmasıyla Kırtasiyeci Esnafı için zorlu bir sınav sürecinin başladığını söyleyen Kırtasiyeci Mahmut Temelli, ”Kırtasiyeler bilindiği üzere uzun bir süre kapalıydı. Kapalı olmasıyla birlikte satışlarımız zaten düştü. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte kırtasiye ürünlerine toptancı firmalar tarafından ağırlaştırılmış bir zamla karşı karşıya geldik. Bununla birlikte zincir marketlerde ise bizim aldığımız fiyatların daha altında fiyatlarla kırtasiye malzemesi satışı yapılıyor.  Şuanda kırtasiye piyasasında haksız rekabetin olduğu aşikar. Bu konuda bir düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kırtasiyeciler olarak mağduriyetimizin giderilmesi ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.  Zincir Marketlerin yarattığı haksız rekabet ortamı ve bu marketlerde satışı yapılan alt seğmen dediğimiz defolu ürünlerin bu marketler yüzünden piyasaya hakim olması biz kırtasiyecilerin satışlarını olumsuz etkiliyor.” dedi. 
Zincir Market tehlikesinin biran önce fark edilmesi gerektiğini savunan Temelli,” Artık her sokakta karşımıza bu marketler çıkıyor. Yerel Esnafın en büyük düşmanı haline geldi. Temel gıda malzemelerinin yanında hemen hemen piyasadaki tüm esnafın sattığı ürünleri raflarına düzen bu marketler için biran önce kısıtlamaların getirilmesi gerekiyor. Market raflarına dizdikleri kalitesiz ürünler ile haksız rekabetin önünü açan bu şirketler, Esnafta bu ürün daha pahalıya satılıyormuş gibi göstererek hem piyasanın itibarını hem de vatandaşın Esnafa olan güvenini yok ediyor.” ifadelerine yer verdi. 
Ebubekir Atilla

Bakmadan Geçme