Kiraz: 'Depremin üzerinden bir ay geçti ama çadır sorunu hala çözülemedi'

Depremin olduğu ilk andan itibaren bir aydır sahada olan ve depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, bu kez Doğanşehir Çığlık'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Depremin olduğu ilk andan itibaren bir aydır  sahada olan ve depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, bu kez Doğanşehir Çığlık'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan ve can kayıpları yaşanan Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi. Kiraz, depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala çadır ve temel ihtiyaç maddelerine erişimle ilgili sorunların çözülemediğini gördüklerini ifade etti. 

İlçede yaşayanlar, depremde evlerinin büyük hasar gördüğünü ifade ederek, çadır ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler.

“BİR AYDIR BANYO YAPAMADIK”
Depremin üzerinden bir ay geçmesine karşın banyo ve birçok ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, depremin ilk gününden itibaren patlayan ve ağır kokuya neden olan kanalizasyonun yapılmadığını söylediler.

CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz, buradaki konuşmasında, depremin olduğu ilk andan itibaren bir aydır sahada olduklarını ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile il teşkilatının koordinasyonu sağladıklarını dile getiren Kiraz, “Bu noktada bizlerde belediyelerimizden gelen çeşitli destekleri vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi. 

“VATANDAŞ BAŞINI SOKABİLECEK BİR YER BULAMADI”
Kiraz, Doğanşehir Çığlık’taki cem evinin görüntüsünün depremin şiddetini çok net bir şekilde ortaya koyduğunu kaydederek, şunları söyledi:
“Cem evinin önündeki bahçe düzenlemesinde tümseklerin oluştuğunu görüyoruz. Tabii depremin üzerinden bir ay geçti ama çadır sorununun hala çözülemediğini görüyoruz. Vatandaş başını sokabilecek bir yer bulamadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve belediyelerimizin destekleriyle katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz ama biz devlet değiliz dolayısıyla da çadır, konteyner ve konut noktasında eksik kalıyoruz. Muhtarlarımıza da yeterli çadır imkanı sunulmuyoruz ki vatandaşlarımıza iletsinler. Muhtarlarımızda bu bir ayı çok zor geçirdiler. Karşılaştığımız herkes çadır talebinde bulunuyor. Ardından da konteyner isteniyor çünkü yerleşik bir hayata geçmeleri gerekiyor. Doğanşehir bu depremde yok oldu, tekrardan viranşehire dönüştü. Malatya merkezle birlikte Doğanşehir ve Akçadağ’da çok büyük bir yıkım var. Bir aydır vatandaşlarımız sokakta. Vatandaşlarımıza maalesef insani yaşam sürecekleri imkanlarda sağlanmamış durumda.”

Depremzedelerin birçoğunun bir aydır yıkanma ihtiyaçlarını gideremediklerini dile getiren Kiraz, “Banyo bulamıyorlar, tuvalet ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Su ve ekmek gibi temel gıda ihtiyaçlarına bile ulaşamıyorlar. Ekmek ve suya ulaşımda en büyük sıkıntılardan birisi” diye konuştu.

Kiraz, Çığlık’ta derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan vatandaşların birde kanalizasyon sorunlarının olduğunu belirtti. 

“MASKİ BİR AYDIR KANALİZASYONU YAPACAK”
Çığlık Mahalle Muhtarı Doğan Dağdeviren de büyük bir afet yaşadıklarını ifade ederek, “Biz MASKİ’den çok şikayetçiyiz. Depremin ilk gününden beri kanalizasyon patladı. Patlayan hattı diğer hatta götürmeleri 70-80 metrelik bir mesafe, MASKİ Genel Müdürü ve daire başkanı geldiler, “yapacağız” dediler ama yapmadılar. Milletvekilimiz Veli Ağbaba ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleriyle birlikte buraya geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerine kanalizasyonu yaptıracaktık ama daire başkanı yapılmasına müsaade etmedi. “Biz yaparız” dediler ama hala yapılacak” dedi.

Bakmadan Geçme