Kiraz: 2023'ü Kucaklamaya Hazırız

CHP, ADD ve Eğitim İş Malatya Şubesi tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapılarak, Cumhuriyet Bayramının 99. Yılı kutlandı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz

CHP, ADD ve Eğitim İş Malatya Şubesi tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapılarak, Cumhuriyet Bayramının 99. Yılı kutlandı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz; “2023’ü kucaklamaya hazırız. Hep birlikte daha güzel bir Türkiye’yi kuracağız. Türkiye’yi demokrasi ve özgürlüklerle buluşturacağız”
Yeni yapılan tören alanında gerçekleştirilen çelenk sunumuna CHP İl Başkanı Enver Kiraz, ADD Şube Başkanı Yunus Millioğulları ve Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Kara ve çok sayıda parti, dernek ve STK yöneticileri katıldı. 
Konuşmasına yeni tören alanıyla ilgili görüşlerini aktararak başlayan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz alanın yapımında emeği geçenleri teşekkür ettiğini belirtti. Ancak tören alanına gelen herkesin Atatürk Anıtı’nın alana göre daha küçük kaldığı, daha görkemli olması gerektiği yönünde eleştirilerin olduğunu belirterek bu eleştiriyi yetkililere buradan ilettiklerini belirtti.
Kiraz kalabalığa yaptığı konuşma şu görüşlere yer verdi;
“Bugün gururlu ve onurlu olduğumuz çok önemli bir gün. En önemli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımızın bugün 99. Yıl dönümü. Önümüzdeki sene cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte kucaklayacağız. 1915’te başlayan bir bağımsızlık mücadelesi Çanakkale’den Dumlupınar’a kadar her alanda görkemli kahramanlıklara sahne olmuştur. Yedi düvele karşı yokluk içerisinde zor şartlarda bu ülkenin her unsuru Kuva-yi Milliye ruhuyla bağımsızlık mücadelesi verdi. Bu zorlu mücadele 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmesiyle taçlandı. Küllerinden yeni bir devlet kuruldu. Devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yeni devletin adı da Türkiye Cumhuriyeti oldu. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyeti kuran, kurtuluşu sağlayan, kuruluşu yeniden inşa eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İsmet Paşamızı bütün yakın silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 
Cumhuriyet olmasa umut olmazdı
Cumhuriyet hepimize ekmek kadar, su kadar önemli bir değerdir. Cumhuriyet olmasa özgürlük, demokrasi, kadın erkek eşitliği olmazdı, umut olmazdı. Atatürk cumhuriyeti kurarken ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek olan sizlersiniz’ demişti. 99 yıldır onurla, gururla o Cumhuriyeti yaşatıyoruz. 
Türkiye’yi demokrasi ve özgürlüklerle buluşturacağız.
Bir yıl sonra cumhuriyetin ikinci yüzyılını kutlayacağız. Bazı anlayışlar kendilerine göre yüzyıl mesajları veriyor. Ama biz çok iyi biliyoruz ki cumhuriyetin ikinci yüzyılının hedefi cumhuriyeti kuranların hedefidir. İkinci yüzyılda yeni bir başlangıç yapacağız. O zor şartlar altında kurulan cumhuriyeti demokrasi ve özgürlüklerle taçlandıracağız. Kaybettiğimiz değerler, insan hakları, barışın, kardeşliğin olması için ikinci yüzyılda tekrar kazanacağız. Partimizin ikinci yüzyıl beyannamesinde tekrar çok partili sisteme geçişi, tek adam sisteminden kurtuluşu sağlayacağız. 2023’ü kucaklamaya hazırız. Hep birlikte daha güzel bir Türkiye’yi kuracağız. Türkiye’yi demokrasi ve özgürlüklerle buluşturacağız. Cumhuriyetimizin 99. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, onun ilkeleri ve devrimleri.

Bakmadan Geçme