Kılıçdaroğlu: Siyasi Ahlak Kanunu'nu meclise getireceğiz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Büşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)-

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “. Fakirin fukaranın hakkını yiyenlerden hesabını soracağım. Haklı, adalet neredeyse Bay Kemal’de orada olacak. Hiç endişe etmeyin. İlk 1 hafta içerisinde Siyasi Ahlak Kanunu’nu meclise getireceğiz. Halkın cebine hortum bağlayan herkesin hortumunu keseceğim.” sözlerini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte Çanakkale’de Millet Buluşması düzenledi.

Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak Mansur Yavaş, burada konuşma gerçekleştirdi. Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu ile ilk mitingleri olduğunu kaydederek, “İktidara yürüyüşümüzün önsözü de yine Çanakkale’den başlasın” sözlerini kaydetti.

“Aile Destek Politikasını Ankara’da uyguluyoruz”

Yavaş, “2019 yılında aday olduğumuzda, bunlar 3 koyunu idare edemez, belediyeleri batırırlar dediler. İstanbul düşerse Kudüs düşer dediler. Hatırlayın bizler, sosyal yardımı kesecektik, işçileri işten çıkaracaktık, Ankara’da su sayaçlarını PKK’lılar okuyacak, DHKPC’liler de faturaları götürecekti. Bunların hepsi korku yağma düzeni. Biz bunların hiçbirini yapmadık. Sosyal yardımları kesecek dediler. Başkent Kart verdik, kendi ihtiyaçlarını bakkallardan alıyorlar. Uzaktan gelen 16 bin öğrencinin servis ücretini biz ödüyoruz. Onlarca kreş açtık. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 220 bin aileye 3 ay düzenli olarak doğal gaz yardımı yaparak, Ankara’da destek alan hiçbir aileyi üşütmedik. Bu da yetmedi. Şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi, 200 bin aileye düzenli olarak et parası yatırıyor. O çocuklar proteinsiz kalmasın, besinini alsın diye. Genel Başkanımızın sık sık söylediği Aile Destek Politikasının küçük bir örneğini biz Ankara’da uyguluyoruz. İnşallah 15 Mayıs’tan sonra bütün ülkede bunlar uygulanacak” ifadelerini kullandı.

“Demokratik seçimler irade beyanıdır”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması planlanan diğer isim olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Çanakkale ruhunu asla kaybetmemeli, zayıflatmamalıyız. O dönem ortaya konan ruhu 21’inci yüzyılda da ortaya koyabilmeliyiz. Bu topraklarda adalet içinde, özgür ve eşit yaşamak, birliğimizi, kardeşliğimizi korumak, can vermiş şehitlerimize layık olmak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yönde hep birlikte ilerleyeceğiz. Seçimler, bu milletin daha iyi olanı bulma çabasına en iyi cevaptır. Demokratik seçimler milletimiz için bir irade beyanıdır. Bu nedenle seçimlerde her koşulda millet kazanır, kendi iradesini millet beyan eder. Yine öyle olacak. Millet kazanacak, birlik kazanacak. Milletin ittifakı kazanacak, ittifakın lideri 13’üncü cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu kazanacak. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için kol kola koşacağız. 6 siyasi parti, ülkemizin revizyonu için, reformu için farklı görüşlerde olsa da bir araya geldi. Sürece liderlik yapan 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun yoğun mücadelesi ile toparlandı. Önümüzde bu seçimi kazanmak var. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Sandıklara gideceğiz, oy patlaması yapacağız ve hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

“Sana söz Çanakkale”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Sana söz Çanakkale iktidar olacağız. Bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim. Sana söz Çanakkale” sözleriyle konuşmasına başladı.

Kılıçdaroğlu, “Şunu bilmenizi isterim, gerçekten bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Gerçekten de bu ülkede hiçbir çocuk aç girmeyecek. Hiçbir anne çocuğumun beslenme çantasına ne koyacağım? Diye düşünmeyecek” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

Emekliler, 2015 yılından bu yana emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş kadar ikramiye verilsin dedim. Yapmadılar, eksik yaptılar. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda 15 bin lira olarak ikramiye yatacak. Yapamaz diyorlar, istismar ediyor diyorlar. Bay Kemal’i tanımıyorlar. Bay Kemal sözünden dönmez. Hiçbir ailede yoksulluk sınırının altında gelir alınmasına izin vermeyeceğim. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Sana söz kazanacağız! Beraber, birlikte kazanacağız.

Gençler en büyük sorununuzun torpil olduğunu biliyorum. Size sözüm söz, devlette liyakatı sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracak ve KPSS’de ne aldıysanız o şekilde atamanızı yapacağız. Sevgili gençler, merak etmeyin, işiniz ve aşınız olacak. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in  hedefi olacak.

“100 bin öğretmen ataması yapacağız”

Atama bekleyen öğretmen, sağlıkçı, teknik personel tamamını çözeceğim. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bütün köylerdeki okulları yeniden açacağız. Tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Arpayı, buğdayı, yulafı, gübreyi dışardan alıyorsanız onların utanması gerekiyor. Hiçbir çiftçiyi tarlaya küstürmeyeceğiz. Ben Kemal geleceğim ve ülkenin bütün sorunlarını çözeceğiz.

“Birlikte mücadele güç demektir”

Az önce Yavaş ve İmamoğlu’nu dinlediniz. Beraber yola çıktık. Onlar da kendi kentlerine ve bütün belediyelere ayrımcılık yapmadan hizmet nasıl verilir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduklarında göstereceklerdir. Birlikteyiz ve birlikte mücadele güç demektir.

“Süleyman Şah Türbesini geri getireceğiz”

Çanakkale önsöz olacak. İlk mücadeleyi vereceksiniz. Bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Zaman zaman bizi suçluyorlar. CHP’nin iki kırmızıçizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız. Onların ne yaptığını da biliyoruz. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Bunu yapanlar asla ve asla milliyetçi, vatansever olamaz. Bu millete sözüm var. Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağına geri getircek ve bayrağımızı dikeceğiz. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa Ecevit’e bakacaklar.

Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. GATA’yı ellerinden aldılar, askeri hastaneleri kapattılar. 1 hafta içerisinde GATA’yı, askeri hastaneleri açacak ve şanlı ordumuza teslim edeceğiz.

Kırsalda çalışan gençler ve kadınlar, bunların sigorta primlerini biz devlet olarak karşılayacağız. Yeni bir iklimi bu ülkeye getireceğiz. Yeni iklimin özelliği şu, sokakta karşılaştığımız insanı tanımasak bile selam vereceğiz. Ayrışmayacağız. Vatanımızın altında bir olacağız.

“Cumhurbaşkanlığı uçakları ile yangın söndürme uçağı alacağım”

İklim değişikliği var. Yaz aylarında Akdeniz havzasında yangınlar çıkabilir. 16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım ve yangın söndürme uçakları alacağız. Bizim lükse ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanı mütevazıdır, halkını düşünür. Cumhurbaşkanı, halkının paralarını Amerika’ya göndermez. Gönderdikleri paranın tamamını ülkemize geri getireceğiz. Fakirin fukaranın hakkını yiyenlerden hesabını soracağım. Haklı, adalet neredeyse Bay Kemal’de orada olacak. Hiç endişe etmeyin. İlk 1 hafta içerisinde Siyasi Ahlak Kanunu’nu meclise getireceğiz. Halkın cebine hortum bağlayan herkesin hortumunu keseceğim.


 

Bakmadan Geçme