Keskin, 'Esnafın lambası yanmadan Malatya'nın geleceği aydınlanmaz'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun kent merkezinde esnaf gezisi ile ilgili değerlendirmesinde

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun kent merkezinde esnaf gezisi ile ilgili değerlendirmesinde, “Sayın Bakanımız çarşımızı gözleriyle gördü. Esnaf ve sanatkarın ticaret yapacağı ortamı oluşturmadan Malatya’yı kalkındırmak veya sorunları çözmek mümkün değildir. Ticaretin olmadığı yerde hayat olmaz.” dedi.

 

-“ Ticaretin olmadığı yerde hayat olmaz”

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile Yeni Camii civarındaki çarımızda incelemelerde bulunduk. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’ya da arz ettim, Sivas caddesi ile Sıtmapınarı arası tamamen yıkılarak çarşımız sıfırdan yeniden yapılmalı.  Başka çaremiz yoktur. Aralarda bir iki bina kalmış, başka bir şey yok. Sayın Bakanımız çarşımızı gözleriyle gördü. Esnaf ve sanatkarın ticaret yapacağı ortamı oluşturmadan Malatya’yı kalkındırmak veya sorunları çözmek mümkün değildir. Ticaretin olmadığı yerde hayat olmaz. Malatya Doğa Cadde AVM Projesi gibi çarşı düzenlemesi istiyoruz. Malatya Çarşı merkezinde 300 bin dönümlük bir alan var. Alanımız büyük. Ama buranın sıfırdan düzenlenmesi gerekiyor. Çarşımızı yerinde gören ve esnafımızla birlikte olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız çözüm önerimize sıcak baktı.” şeklinde konuştu.

 

-“İmkan ve fırsat verilirse 6 ayda sorunları büyük oranda çözeriz”

Keskin şunları söyledi, “Esnafın işyeri açılmadan kimseyi Malatya’da bulamazsınız. Bu durumu Malatya’mızı ziyarete gelen tüm bakanlarımıza aktardım. Esnafımızı, sanatkarımızı, tüccarımızı mutlaka ayağa kaldırmamız lazım. Ekonomik alt yapı oluşturulmadan Malatya’nın hiçbir sorununu çözemezsiniz. Esnafın lambası yanmadan Malatya’nın geleceği aydınlanmaz. Şu anda gelen herkes çekip gidecek, ama biz Malatya’dayız. O nedenle Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Esnaf kuruluşu olarak biz, eğer imkan ve fırsat verilirse 6 ayda sorunları büyük oranda çözeriz ve bütün sektörleri Malatya’da tutarız. Önümüz yaz, o nedenle 6 ay içinde öncelikli işyerlerimizin yapımına hemen başlamalıyız.  Malatya’nın ve Malatya esnafının sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini her platformda ve herkesin karşısında dile getireceğim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha Malatya’ya gelmesi durumunda talep ve çözüm önerilerimizi yine dile getireceğim. Kim ne derse desin, bizim tek derdimiz Malatya’dır.”

Bakmadan Geçme