Keskin deprem sonrası işyerlerini açan esnafları ziyaret ederek, teşekkür etti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Sanayi Sitesi Esnafına yaptığı ziyarette deprem sonrası yaraların sarılması konusunda gidenlerin geri gelebilmesi ve kentte hayatın olduğunun gösterilmesi için önceliğin kesinlikle ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için uygun ortam ve Malatya Çarşısı’nın sıfırdan düzenlenmesi olduğunu söyledi.

-Devlet alacakları ile elektrik ve doğalgaz faturaları en az 1 yıl alınmasın
MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde İmalat Demir ve Tamir Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Kahraman Çıkla ile birlikte Sanayi Sitesinde işyerlerini açan esnafları ve ustaları tek tek ziyaret ederek, işyerlerini açmalarından dolayı teşekkür edip, sorun ve taleplerini dinledi. 
Keskin, esnaf ve sanatkarların devlet alacakları ile birlikte elektrik, doğalgaz diğer zorunlu giderlerin ötelenmek yada ertelenmek yerine en az 1 yıl hiç alınmaması gerektiğini kaydetti 

-“Öncelik ticari hayatı ayağa kaldırmak olmalıdır”

Keskin, depremlerden sora Malatya’dan gidenlerin neredeyse 500 bini bulduğunu belirterek, “Malatya’dan geri gidenlerin gelmesi için ticari hayatı ayağa kaldırmamız lazım. Bunun içinde Malatya Çarşı merkezinin sıfırdan yeniden planlanıp deprem standartlarına göre düzenlenmesi gerekiyor. Ticari hayat olmadan bir kenti ayakta tutamazsınız. Özellikle depremden dolayı sorunu ve sıkıntısı olmayan, işyeri zarar görmeyen tüm esnaflarımız işyerlerini açsın, şehir dışına çıkanlar mutlaka geri dönsünler. Malatya’da hayatın olduğunu, Malatya’da can olduğunu, Malatya’nın çalıştığını, Malatya’nın ayağa kalktığını herkese gösterelim.” dedi.

-“Esnafın dükkanının ışığını yakarak, bu kentte hayatın devam ettiğini göstermemiz lazım”

İşyerlerini açan esnaflara özellikle teşekkür ettiğini belirten Keskin, “Türkiye’den başka ülkemiz, Malatya’dan başkada gideceğimiz memleketimiz yoktur. Malatya’da kalacağız ve şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. İşyerlerini açan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Deprem günü bile cenazesini bırakıp, ekiplere acil lazım olan malzemeleri ücretsiz yetiştiren esnaflarımız da var. O esnaflarımıza özellikle çok teşekkür ediyorum. Esnaflarımız dükkanının ışığını yakarak, bu kentte hayatın devam ettiğini göstermemiz lazım. Malatya’dan gidersek burası hayalet bir şehir olur. Malatya’yı Malatyalılar ayağa kaldıracak, esnaf ayağa kaldıracak.” İfadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme