Kediler Hangi Çeşit Mamaları Severler?

Kedi mamasının çeşidi, türü ve içeriği ne olur ise olsun öncelikle sağlıklı olup olmadığına emin olmak gerekir.

Kedi mamasının çeşidi, türü ve içeriği ne olur ise olsun öncelikle sağlıklı olup olmadığına emin olmak gerekir. Kediler ne yiyip neyi yemeyeceklerini bizlerden daha iyi bilmektedir. Dolayısı ile bir mamayı sevmedikleri takdirde o mamayı tekrar vermeye çalışsanız dahi yememeyi tercih edecektir. Kedilerin en çok sevdiği mama çeşitleri arasında Proplan gibi kalitesi yüksek mamalar yer alır. Vitamin ve mineral değeri yüksek olan ve kedinin günlük besin ihtiyaçlarını karşılayan mamaları daha çok severler. 
Kedilere Nasıl Mamalar Alınmalı?
Kedi maması alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Özellikle kedi maması gibi gıdaları ilk kez alacak olan kişilerin öncelikle kedileri ile iletişim kurmaları gerekir. Kedileri hakkında birtakım bilgilere erişmek mama seçimini kolaylaştırır. Örneğin kısır bir kediye, kısır olmayan kediler için hazırlanan mamaların alınmaması gerekir. Kısır kediler için hazırlanan özel mamaların içeriği farklı olabilmektedir. Dolayısı ile kısır kediler için kısıt kedi maması, yavru kediler için yavru kedi maması alınmalıdır. Bir kediye mama alırken, kedinin genel özellikleri ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. 
Ödül Mamaları Zararlı Mı? 
Kediler için özel olarak hazırlanan ödül mamaları fazla verildiği takdirde zararlı olabilir. Eğitim aşamasında ya da kedinize yeni bir alışkanlık kazandırmaya çalışırken vermeniz daha doğrudur. Ödül mamaları ayrıca kedinizi sakinleştirmek, çok korktuğu zaman yanında olduğunuzu ve güvenli bir yerde olduğunu anlatmak için de tercih edilebilir. Kedinizi uzun süre yalnız bıraktığınız zamanlarda da eve döndüğünüzde ödül maması verebilirsiniz. Ancak düzenli olarak ödül maması vermek ve normal mamadan daha çok ödül maması yedirmek zararlı olabilmektedir. 
Kuru Mamaların Özellikleri Ne Olmalı? 
Kedi maması alınırken çoğunlukla kuru mama yedirmeye özen gösterilmelidir. Kedilerin sürekli yaş mama yemesi ya da ödül mamaları ile beslenmeleri daha çabuk kilo almalarına sebep olur. Yağlanma problemlerinin artması ise kan, kalp ve diğer rahatsızlıkların önünü açar. Bu sebep ile de kuru mamaya ağırlık verilmeli ve veteriner tarafından tavsiye edilen miktarlar kadar da aylık ıslak mama takviyesi yapılmalıdır. Kuru mamaların özellikleri ise şu şekilde olabilir: 
•    B12 vitamini
•    A vitamini
•    B vitamini
•    C vitamini
•    Folik asit 
•    Magnezyum 
•    Demir 
•    Fosfor 
•    Kalsiyum 
•    Çinko 
Gibi vitamin ve minerallerin yer alması önemlidir. Kuru mamalar alınırken ayrıca yapay tatlandırıcıların kullanılmadığı daha sağlıklı ve organik seçenekler de tercih edilebilir. Kedinin yaşına, cinsine ve genel sağlık durumuna göre mama alınması da önemlidir.  Yetişkin kedi maması ile yavru kedi maması arasında da vitamin gibi değerler noktasında farklar vardır. Bu sebep ile kedilere doğru mamaların verilmesi önemlidir. 
Kedi Maması Alırken Neye Dikkat Edilmeli?
Kedi maması alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kedinin genel sağlık durumudur. Diyabet, kalp ve şeker gibi rahatsızlıkları olan kediler için özel mamalar üretilmektedir. Bu tarz problemleri olan kedilere hem özel mamalar alınmalı hem de mama ölçüsüne özen gösterilmelidir. 
Gün aşırı beslenmeleri engellenmeli, yaş ve kilolarına göre doğru ölçüler ile beslenmelerine izin verilmelidir. Bu sebep ile de birçok veteriner tarafından evde sürekli dolu bir yemek kabı olması uygun görülmez. Belirli aralıklar ile kedilere mama verilmesi ve onlar ile onların sağlığı için bir beslenme düzeni oluşturulması önerilir. Kedi maması alırken özellikle dikkat edilmesi gerekenler şunlardır: 
•    Mamanın içindekiler, 
•    Mamanın son kullanma tarihi,
•    Marka
•    Üretici
Dikkat edilmesi gereken temel unsurlardır. 
Kedi Maması Nereden Alınır? 
Hangi kedi mamasının alınacağına karar verdikten sonra bir de mamanın nereden alınacağının bulunması gerekir. Bizler internet sitemizde güvenli, yasal ve orijinal ürün satışı yaparak hareket etmekteyiz. Kedilerin sağlığını önemsemekte ve sadece kar amacı güderek hareket etmemekteyiz. Ancak bizim gibi düşünenler olduğu gibi tam tersi hareket edenler de olmaktadır. Bu sebep ile de kedi mamasının alınacağı yer seçilirken dikkat edilmesi gerekir. Kedi maması alırken dikkat edilecek olanları şu şekilde sıralayabiliriz: 
•    Açık mama almamak. 
•    Güvenli yerlerden alışveriş yapmak. 
•    Orijinal paketi ile satılan mamaları tercih etmek. 
•    Yasal belgeleri ve çalışma izni olan yerlerden fiş ya da fatura karşılığında mama almak 
Daha güvenli yöntemlerdir. Bazı satıcılar orijinal kutusu ya da paketi yerine farklı poşetler ile mamalar satabilmektedir. Burada önemli olan mamanın kalitesi kadar satış yapan yerin de profesyonel olup olmadığıdır. 
Kedilerin En Sık Yediği Mamalar
Kedilerin en çok yediği ve sürekli yemek istediği mamalar arasında ıslak mamalar bulunur. Kuru mamaları çok sevseler de doğaları gereği ıslak mamalara daha büyük bir istek ve heyecan ile yaklaşırlar. Daha siz ıslak mamanın kapağını açtığınız anda yanınızda beliren dostunuzun hızını anlamanız mümkün bile değildir. 
Islak mamalar ile dönemsel beslemek ya da haftada bir, iki haftada bir olacak şekilde ıslak mama yedirmek diş sağlığı için de önemlidir. Kuru mamalar, diş yüzeyinde bir süre sonra aşınma yapabilmektedir. Bu sorunları azaltmak için de ara ara ıslak ya da diğer adı ile yaş mamayı tercih edebilirsiniz. Yavru kedi maması seçimi esnasında daha hassas davranılması ve doğum sonrası ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak mamayı kullanmanız ise oldukça önemlidir. Yavru kediler için özel olarak hazırlanan mamalara sitemizden ulaşabilirsiniz. 

Bakmadan Geçme