Kedi Dündar'ı sevmek 5 lira

Aydın'ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarında bulunan takı ve bijuteri işletmeciliğinin sembolü haline gelen kedi Dündar Yılmaz'ı sevmek 5 lira.

Aydın'ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarında bulunan takı ve bijuteri işletmeciliğinin sembolü haline gelen kedi Dündar Yılmaz’ı sevmek 5 lira.

 

Mehmet Aydın - AYDIN - Birlik Haber Ajansı (BHA)

 

Gün boyunca işletmenin önündeki sandalyede uyuyan Dündar, bulvardan geçenlerin yoğun ilgisini çektiğinden ve uykusundan uyandırıldığından dolayı, sahibi Burcu Yılmaz böyle bir yönteme başvurduğunu belirtti.

 

Burcu Yılmaz minik dostu hakkında “Dündar pandemi sürecinden beri bizimle birlikte, her türlü bakımını ve ihtiyacını karşılıyoruz. İnsanlar sevmek için onu uykusundan uyandırıyor ve rahatsız ediyor. Bizde bundan dolayı mizahla karışık bir şekilde böyle bir çözüm bulduk” dedi.

 

Sahibi, Dündar’ı sevmek için özellikle bir para talep etmediğini ama eğer gönüllü olarak para verilirse de bu paranın sokak hayvanlarına yardım için kullanılacağını ifade etti.Böylelikle sokak hayvanlarının bakımı ve ihtiyaçları hakkında farkındalık yaratmak istediğini de ekledi.

 

Her yıl 4 Nisan’ da, dünya genelindeki sokak hayvanlarının korunması ve refahı için, farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma günü kutlanıyor. (Birlik Haber Ajansı-BHA)


 

Bakmadan Geçme