• Haberler
  • Asayiş
  • Kaza Mağdurlarının Verilerini Ele Geçiren Şebekeye 4 İlde Operasyon

Kaza Mağdurlarının Verilerini Ele Geçiren Şebekeye 4 İlde Operasyon

Trafik kazası geçiren vatandaşların kişisel verilerini hukuka aykırı yollarla ele geçirerek haksız kazanç sağladığı belirlenen şebekeye İstanbul, Ankara, Sakarya ve Gaziantep'te operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında 825 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Trafik kazası geçiren vatandaşların kişisel verilerini hukuka aykırı yollarla ele geçirerek haksız kazanç sağlayan şebekeye yönelik dört ilde operasyon düzenlendi. 825 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Adalet Bakanlığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, Sakarya ve Gaziantep’te 6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı arama ve gözaltı işlemleri yapıldı.

Trafik kazası geçiren vatandaşların kişisel verilerinin hukuk büroları ve hasar danışmanlık şirketlerine aktarıldığı, bu yolla mağduriyetlerin kazanç kapısına dönüştürüldüğü tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan incelemelerde, bazı kolluk görevlileri, tahkim hakemleri, sigorta çalışanları, acenteler, eksperler ve oto servis çalışanlarına olağandışı para transferleri gerçekleştirildiği belirlendi.

Şebekenin 253 bin kişiden yanıltıcı beyanlarla vekâletname aldığı ve bu yöntemle toplam 15,6 milyar lira haksız kazanç elde ettiği yönünde bulgulara ulaşıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın kişisel verilerini ihlal eden ve mağduriyet üzerinden haksız menfaat elde eden yapılara asla göz yumulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında gözaltı işlemleri ve dijital materyaller üzerindeki incelemeler sürüyor. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme