Kayısı Çağalası 30 TL'den Satışa başladı

Malatya Çağalasının ilk hasadı kale'den.

İlkbahar mevsimine kesin olarak girdiğimiz şu günlerde, Mayısın ilk haftasında yapılan kayısı çağlası hasadı, Malatya’da başladı. Avrupa Birliği tarafından “Malatya kayısısı” şeklinde tescillenmiş olan meyve, pazar tezgahlarını yeşile boyadı.

KİLOSU 30 TL

Malatya kayısı çağlasının kilosu şu anda 30 TL’den alıcı buluyor. Kısa sürede marketlerde de başlayan satışlarda yeni meyveler geldikçe ücretin düşmesi bekleniyor.

Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, nisan ayının ortasında Mersin Mut’tan gelen kayısı çağlaların satıldığını, kayısısı ile ünlü olan Malatya’nın ilk kayısı çağlası hasadının ise Kale’den çıktığını belirti.  Yaşanan don olayı ile birlikte kayısıda yüzde 20’lik bir kaybın olduğunu aktaran Başkan Yıldız,” Kaysı çağlalarımız tezgahlarımıza indi. Kilogramını 30 TL’den satıyoruz. Bu yıl don olayı nedeniyle kayıp yaşandı. İnşallah yeni hasat dönemi ile birlikte rabbim bereket verecektir. Kayısı çağlası almak isteyen vatandaşlarımız Sebzeci Esnafımızdan ve Manavlarımızdan yerli ürünleri temin edebilirler.” dedi.

EBUBEKİR ATİLLA

Bakmadan Geçme