Kavukçuoğlu Sokağında da Sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor

Başkan Gürkan Kavukçuoğlu Sokağı Esnaflarıyla Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahveciler Sokağı esnaflarıyla bir araya gelerek, sokak içerisinde yapılması planlanan cephe giydirme ve sağlıklaştırma çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulundu.
Malatya’da kent estetiğini korumak, hafızalarda yer eden alanları gün yüzüne çıkarmak ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları alanları daha yaşanılabilir alanlara dönüştürmek için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar arasında Kahveciler Sokağı olarak bilinen Kavukçuoğlu Sokağı içerisinde sokak sağlıklaştırma çalışmaları için çalışmalara başlıyor.
Kahveciler Sokağı esnaflarıyla Kent Müzesinde bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sokak içerisinde yapılması planlanan cephe giydirme, tabela ve vitrin çalışmalarıyla ilgili esnaflarla istişarelerde bulundular.
Malatya’nın hafızasını ve belleğini koruma anlamında kimlikli bir hüviyete getirmek gibi bir sorumluluklarının olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Cephe giydirme dediğimiz sokak ve cadde sağlıklaştırılması noktasında örnek çalışmalar yaptık. İlk olarak Kuyumcular Çarşısında başlattığımız çalışmayla birlikte Malatya’nın hafızasında yer edinen cadde ve sokaklarımızı kent estetiğine uygun hale getiriyoruz. Kuyumcular Çarşısı, Şire Pazarı gibi Malatya’nın hafızasında olan yerlerimizde çalışmalarımızı yaptık. Bunun yanında otobüs ve minibüs duraklarımızda da yenileme çalışmaları yaptık. Amacımız Malatya’nın kent belleğini korurken aynı zamanda esnafımızın da daha sağlıklı ve modern bir alanda vatandaşlarımıza hizmet etmelerini sağlamak. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları için Kahveciler Sokağı diye vatandaşlarımız tarafından bilinen sokağımızda da bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili de değerli esnaf kardeşlerimizle bir araya geldik. Katılımcı belediyeciliği temel esas alarak yaptığımız çalışmalarda istişarelere önem veriyoruz. Esnaflarımız da yaptığımız istişarelerde talep ve önerilerini bizlere iletti. İlgili birimdeki arkadaşlarımız bunları da değerlendirecek ve eminiz ki diğer çalışmalarımız gibi yapacağımız çalışmamız yine örnek bir çalışma olacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme