Kariyer Fuarı Düzenlendi

Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla, 'Kariyer Fuarlarının' ilki, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Etkinliğe; Vali Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Nevzat Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Program öncesinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde ‘Kariyer Günleri’ kapsamında sektör temsilcileri tarafından açılan stantları gezen Vali Şahin ve beraberindekiler, sektörler ve istihdam olanakları hakkında bilgiler aldılar.
Açılış oturumuyla başlayan fuarda; özel sektör, kamu ve akademi temsilcilerinin katılımıyla Kariyer Danışmanlığı Paneli düzenlendi. 
Kariyer Fuarında;
•Firma bazında tahsis edilecek görüşme masalarında, üniversite son sınıf öğrencilerine kariyer yollarında ilham verilerek;  öğrenciler kariyer fırsatları hakkında bilgilendirildi.
•Öğrencileri ve şirketleri olası kariyer fırsatları hakkında bir araya getirerek şirketlerin staj imkânları hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
•Gençlerin kaliteli istihdama erişim fırsatları konusunda farkındalık oluşturuldu.
•Kariyer Fuarında “Kariyer Rehberliği”, “İletişim ve Motivasyon” ve “İş Arama Becerileri ve İş Kulübü Faaliyetleri” konularında uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
 

Bakmadan Geçme