Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

06-12 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki Karayolu Trafik Haftası faaliyeti

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma Timleri Tarafından; Toplumda trafik bilincini oluşturmak, yaşanan olumsuzlukların çözüm yollarına odaklanarak farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk haftası “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır. 
Günümüzde her aile ve birey trafikte birer aktördür. Biz burada konuşurken bizim ailemizden biri trafikte bir hareketin içindedir, yayadır, yolcudur veya sürücüdür. Bu nedenle bu hafta tüm vatandaşlarımızı ilgilendirmektedir. Bazı gün ve haftaların konusu kutlamadır, bazılarının konusu anmadır. Trafik haftasının konusu ise bilinçlendirmedir, eğitimdir ve toplumun trafik konusunda duyarlılığını arttırmaktır. Ana hedefimiz trafikte yaşanan can kayıplarının önüne geçmektir. İşte bu vesile ile her yıl Mayıs ayında bu konu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır.
06-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Karayolu Trafik Haftasını kutladığımız bu günlerde,
    - Jandarma, sorumluluk alanında yol kullanıcılarına yönelik eğitim ve denetim hizmetleri daha “etkin, yoğun ve verimli” şekilde devam etmektedir.
    - Başta çadır ve konteyner kent olmak üzere İlköğretim okullarında, seyyar eğitim brandası ile öğrencilere yönelik eğitimlere devam edilmektedir.
- Trafik kazalarına en çok sebebiyet verdiği tespit edilen ihlaller ile mücadeleye yönelik öncelikle “Eğitim ve Bilinçlendirme” çalışmalarımız paydaş kuruluşlar ile birlikte uygulanmaktadır.
- “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” mottosu ile tüm katılımcılara ve çocuklara çeşitli hediye dağıtımı yapılmıştır.
Jandarma Olarak, tüm yol kullanıcılarına şu çağrıyı yapıyoruz. “Canımızı ve ailemizi seviyorsak, emniyet kemerimizi takalım, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmayalım, alkollü vaziyette direksiyon başına geçmeyelim ve hız limitlerine uyalım.” Uyarıları ile etkinliklere devam edilmektedir.
 

Bakmadan Geçme