Karakuş: Depremzedeler Eşya Yardımlarını Ne zaman Alacak..?

CHP Battalgazi Belediyesi Başkan Adayı Ali Karakuş esnaf ve ev ziyaretlerine devam ediyor. Her gittiği yerden olumlu tepkiler alan Karakuş, ' Depremzedelere verilen eşya yardım sözü unutuldu' ifadelerini kullandı.

CHP Battalgazi Belediyesi Başkan Adayı Ali Karakuş esnaf ve ev ziyaretlerine devam ediyor. Her gittiği yerden olumlu tepkiler alan Karakuş, ‘ Depremzedelere verilen eşya yardım sözü unutuldu’ ifadelerini kullandı.
Başkan Karakuş, bağcılar konteynerlerinde aileleri ziyaretinde en çok şikayet konusu olarak, eşya yardım ücretleri ve emeklilerin parça parça verilen zamlar hakkında şikayet aldıklarını dile getirdi.
CHP Battalgazi Belediyesi Başkan Adayı Ali Karakuş, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen yurttaşlara 11 ay önce verilen eşya yardımı parası sözünün yerine getirilmediğini anımsatarak “Madem yapmayacaktınız, depremzedelere niçin umut verdiniz? Doğru düzgün resmî açıklama yapan bir kanal dahi yok. Yurttaşlar yetkililere sorduğunda hiçbir cevap alamıyor. Umutlandırıp sözünüzde durmayarak depremzedelere bir darbe daha vuruyorsunuz” dedi.
Yurttaşların birçoğunun eşyasının enkaz altında kaldığını ifade eden Karakuş, “O dönem, yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı yapılara depremzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi yasaklandı. Biz o gün AFAD tarafından yayımlanan bu prosedürün doğru olduğunu dile getirdik ve destekledik. Ancak aynı günlerde verilen eşya yardımı sözü bugün unutuldu” diye konuştu.
Karakuş depremzede vatandaşlara verilen sözlerin ivedi bir şekilde yerine getirilmesi hususunda 6 Şubat depreminden bu yana depremzedelerin yanında olduklarını bundan sonraki süreçte de her daim yanlarında olacaklarını dile getirerek, “ Biz bazı adaylar gibi ithal değiliz. Biz memleketimizi hiç terketmedik ve hep vatandaşımızın yanında canla başla olduk. Bugün mahalle ve esnaf gezilerimizde bizlere hükümetin vermiş olduğu sözleri yerine getirmediği gibi, ithal başkanlarla yol almayacaklarını dile getirmekteler. 11 ay önce söz verilen ve maliyeden kayıt altına alınarak eşya yardım ücretlerini ödeyeceğiz demelerine rağmen bugün olmuş hiçbir ses çıkmamakla birlikte, depremzede vatandaşların ilgili kamu kurumlarından da bir cevap alamadığını belirtmek isteriz.” Dedi.
Başkan Adayı Karakuş, “ eşya yardımına ilişkin somut bir adım gözükmüyor. Maalesef bu söz seçime giderken kullanılan bir propagandadan öte değilmiş. Aldığımız cevaplarda direkt olarak eşya yardımına ilişkin bir kalemin ayrıldığını görmüyoruz. Söz verildiyse tutulmalı, geçmiş dönem verilen sözler bugün tanınmıyorsa gerekli bakanlıklar çıkıp depremzedelere açıklama yapmalı. Eşya yardımlarına ek olarak; özellikle Hatay ve Malatya’da kaskosu bulunmayan ama deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen birçok araç var. Bu konuda da önemli bir mağduriyet oluştu. Buradaki zararın da tazmin edilmesini bekleyen birçok depremzede yurttaşımız var. Kasko durumu aranmaksızın araç sahiplerinin zararları da karşılanmalıdır” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme